facebook

З січня українці купуватимуть газ за фіксованою ціною

З 1 січня 2020 року уряд збирається запропонувати побутовим споживачам можливість покупки природного газу за “страховою” ціною близько 7 тис. грн за 1 тис. Куб. м (з ПДВ), яка повинна діяти до кінця опалювального сезону. Про це повідомив міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель, передає Інтерфакс-Україна.

“З 1 січня людям буде запропонована певна страхова ціна на газ, вони зможуть її вибрати до кінця опалювального сезону. Вона буде навіть менша, ніж ціна першого кварталу 2019 року, і буде зафіксована до кінця опалювального сезону”, – сказав він в інтерв’ю 24 каналу.

Як він зазначив, можливе призупинення з 1 січня транзиту російського газу по території України може привести до значного зростання цін на газ на європейському та українському ринках. У той же час не виключений варіант збереження цін на поточному рівні (в листопаді для населення – 5,9 тис. грн за 1 тис. Куб. М, з ПДВ) або їх невеликого зростання.

“Відмова від такої ціни може зіграти як в плюс, так і в мінус”, – сказав міністр, зазначивши, що рішення купувати газ за “страховою” ціною чи ні повинен приймати сам споживач.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...