facebook

Українців почали штрафувати за перевезення дітей: чи можна законно “забити” на автокрісло

Як виявилося, у нових правилах знайшли ноти маркетингу.

В Україні з середи, 20 листопада, набув чинності закон про заборону перевезення дітей без автокрісла. Тим, хто вирішить порушити нові правила загрожують серйозні санкції у вигляді штрафів. Так, житель української столиці Юра Клавишко поділився своїм досвідом.

Киянин впевнений, що в законі немає слів про автокрісло, але є їх продуманий бізнес-маркетинг. Про дослідження Юрія пише один з українських новинарних порталів.

“Читаємо ПДР, пункт 21:11 (б): Забороняється перевозити дітей, зріст яких менше 145 см або тих, що не досягли 12-річного віку, – у транспортних засобах, обладнаних ременями безпеки, без використання спеціальних засобів, що дозволяють пристебнути дитину за допомогою ременів безпеки, передбачених конструкцією цього транспортного засобу”, – перевірив новий пункт правил Юрій.

У Нацполіції також прокоментували нові правила:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“У зв’язку з доповненням статті 21 нових пунктів, що стосуються перевезення дітей можемо пояснити так, що це нові зміни в законодавстві, пояснення до них і доповнення відсутні, що саме має бути спеціальним засобом на ремені безпеки не повідомлено, також відсутня практика застосування цієї норми. У мережі вже у всю обговорюють використання того чи іншого спеціального засобу, але всі вони обумовлені не думкою про безпеку дитини в автомобілі, а для того, щоб якось обійти інспектора поліції під час перевірки авто. Не будьте байдужими до здоров’я і життя своєї дитини, адже бувають різні ситуації.”, – кажуть копи.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...