facebook

“115 українців знаходяться в полоні РФ”: заявила Денісова.

Людмила Денісова висловила надію,що їх звільнення буде прискорено після нормандської зустрічі.

На території Росії і в анексованому Криму в полоні знаходяться 115 громадян України. Про це заявила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова на зустрічі з надзвичайним і повноважним послом Федеративної Республіки Німеччина в Україні Анкой Фельдгузен, сказано на сторінці омбудсмена в Facebook у п’ятницю, 22 листопада.

“Детально обговорили шляхи співпраці зі звільнення 115 громадян України, які перебувають у полоні на території РФ і тимчасово окупованого Криму”, – повідомила Денісова.

Омбудсмен зазначила, що на зустрічі з німецьким послом було висловлено сподівання, що “після зустрічі в нормандському форматі, де це питання є пріоритетним, процес взаємного звільнення буде прискорений”.

Також Денісова звернула увагу на випадки незаконного відвідування офіційними особами Німеччини тимчасово окупованих територій окремих районів Донецької та Луганської областей і тимчасово окупованого Криму.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Як приклад, поінформувала про візит 16 жовтня 2019 року депутата ландтагу Берліна від партії Альтернатива від Німеччини Гунара Ліндемана на тимчасово окуповані території окремих районів Донецької та Луганської областей. Вказала на те, що такі дії можуть послабити позиції України і Німеччини у спільній боротьбі за повернення наших території і громадян”, – заявила Денісова.

Крім того, були обговорені питання майбутньої співпраці та організації спільних проектів Секретаріату уповноваженого Верховної Ради з прав людини та Посольства Федеративної Республіки Німеччини в Україні у сфері прав людини.

У той же час, омбудсмен зазначила важливу роль Німеччини і особисто Ангели Меркель у підтримці суверенітету й територіальної цілісності України, а також подякувала за сприяння нашій країні у протидії агресії Російської Федерації і закликала продовжувати тиск на країну-агресора.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...