facebook

Можна стверджувати, що указ про блокування російських соцмереж досяг своєї мети

Популярність соціальних мереж у світі зростає з неймовірними темпами. У більшості людей на цих платформах робота, вільний час чи спілкування. Та уявити свій звичний день без цього просто неможливо. Ми звикли мати усю потрібну інформацію з собою, просто в руці. І це все ми отримуємо саме із соціальних мереж.

Попри трирічну заборону Російських платформ, частка людей продовжу використовувати для свого дозвілля саме ці ресурси. Про те, що Інтернет, соціальні мережі та мобільні телефони перетворилися на ефективний інструмент внутрішньої і міжнародної політики, президент РФ Володимир Путін писав у статті “Росія і мінливий світ” за два роки до розв’язання агресивної війни проти України — у лютому 2012 року.

Дедалі частіше звучить поняття “м’яка сила” — комплекс інструментів і методів досягнення зовнішньополітичних цілей без застосування зброї, за допомогою інформаційних та інших важелів впливу”, — писав Путін.

За його словами, ці методи використовуються для підживлення і провокування екстремізму, сепаратизму, націоналізму, маніпулювання суспільною свідомістю, втручання у внутрішню політику суверенних держав. Українська влада підтвердила, що через свої соцмережі Росія веде активну інформаційну війну, виливає на думку та свідомість українців.

Як бачимо, таке рішення нашої влади, здобуло успіх – за останні три роки відвідуваність соцмережі “Вконтакті” в Україні впала більш ніж у п’ять разів, а соцмережі “Однокласники” — більш ніж утричі.

Ці дві платформи, колись найпопулярніші в країні, зараз відвідують 10% українських інтернет-користувачів. Разом з тим, за цей час виросла відвідуваність Facebook та особливо Instagram.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Українці з кожним днем все більше переходять на ті соціальні мережі, які є далекими від злої руки ворога. Звісно, є й ті, які й надалі продовжують користуватися цими ресурсами, шукаючи для цього різноманітні способи обійти заборону. Проте, останні три роки показали, що кількість людей, які використовують російський продукт впала в три-п’ять разів, а як платформу для спілкування українці вибрали Facebook та Instagram.

Та хоч вплив Росії через свої ж соцмережі на українців зменшився, людям все одно варто бути уважнішими. Адже для того, щоб маніпулювати думкою українців, агресор знаходить нові способи.

Олена Савчук для Ukraine live

За матеріалами:

www.epravda.com.ua/publications/2019/11/14/653664/?fbclid=IwAR0jVWtb6-7ej-oTdYHA45lWph0quHT9nwyu8OXPcf44fI1Uo3X4ozCjEX4

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...