facebook

Відвідуваність підконтрольних Кремлю ресурсів упала в три-п’ять разів і продовжує знижуватися

Кожен наш день так чи інакше пов’язаний із соціальними мережами, де ми спілкуємось із людьми чи отримуємо щоденну порцію інформації. Для усіх нас – це стало невід’ємною частиною повсякденного життя. Та, на жаль, отримуємо не тільки щось корисне, наші вороги не гають жодної хвилини і працюють над тим, щоб запустити у нашу свідомість черговий фейк.

Вже три роки поспіль в Україні діє заборона на російські соцмережі. Відвідуваність таких ресурсів впала в рази, натомість світові мережі «Instagram», «Facebook » щодня стають все більш відомими серед населення. За останні три роки відвідуваність соцмережі “Вконтакті” в Україні впала більш ніж у п’ять разів, а соцмережі “Однокласники” — більш ніж утричі.

Ці дві соцмережі, колись найпопулярніші в країні, зараз відвідують 10% українських інтернет-користувачів. У підсумку позиції соцмереж РФ у рейтингу 25 найбільш відвідуваних інтернет-ресурсів в Україні знизилися, а позиції ресурсів інших країн — зросли.

На початку 2019 року мережу Facebook використовували 13 млн українців. У 2018 році їх кількість зросла на 3 млн або на 30%, а за п’ять років — на 9,8 млн або на 306,2%. “Facebook став одним з найважливіших каналів комунікацій в Україні. Це стосується як бізнесу, так і політичного сегменту”, — стверджують у PlusOne.

Instagram в Україні динамічно зростає, відзначають експерти PlusOne. Якщо у 2017 році мережею користувалися 3,8 млн осіб, то у 2018 році — уже 7,3 млн.

У 2018 році кількість користувачів зросла на 50,7% — із 7,3 млн до 11 млн, а мобільний додаток Instagram посів перше місце в країні за кількістю завантажень серед додатків соціальних мереж.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У березні 2019 року мережею користувалися ті ж 11 млн жителів.

До слова, Instagram зростає значно швидше, ніж Facebook. Якщо темпи зростання української аудиторії Instagram збережуться, то до кінця 2019 року ця соцмережа в Україні впритул наблизиться за обсягами аудиторії до Facebook.

Соцмережі мають суттєвий вплив на наш вибір і поведінку. Вони в певній мірі дають зрозуміти, що відбувається насправді. Тож користуватись західним продуктом, вітчизняним чи російським, це вибір кожного з нас. Але пам’ятаймо, що всі сервіси і підприємства Росіїської Федерації працюють на свою систему безпеки. Віддавши свою симпатію кремлівському продукту, ми свідомо допомагаємо країні-агресору боротись проти нашої держави нашими ж руками.

Олена Савчук для Ukraine live

За матеріалами:

znaj.ua/society/277277-tri-roki-bez-rosiyskih-socmerezh-chim-ukrajinci-zaminili-vkontakte-ta-odnoklasniki

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...