facebook

Росія повернула Україні захоплені кораблі

У РФ повідомили,що кораблі є “речовими доказами”,а Україні вони були передані на “відповідальне зберігання”.

Росія в понеділок, 18 листопада, передала Україні затримані рік тому в Керченській протоці кораблі – буксир Яни Капу і малі броньовані артилерійські катери Нікополь і Бердянськ. Про це повідомляє прес-служба МЗС РФ.

Передача відбулася в нейтральних водах.

У повідомленні наголошується, що кораблі є “речовими доказами в триваючому в Росії кримінальному процесі про незаконний перетин нашого кордону”.

“Їх передача на відповідальне зберігання українській стороні стала можливою у зв’язку з тим, що російські компетентні органи завершили необхідні слідчі дії щодо кораблів і їх знаходження на території Російської Федерації для продовження кримінального процеси не потрібно”, – повідомляє російське МЗС.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У свою чергу, заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль повідомила, що всі три кораблі після повернення направляються до Одеси.

Вона також зазначила, що в найближчий четвер у Гаазі пройдуть перші слухання арбітражного трибуналу у справі про порушення Росією імунітету трьох українських військових кораблів і членів їх екіпажів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...