facebook

Справляти нужду в душі – потрібно, вважають фахівці

Людям потрібно справляти нужду в душі не тільки для того, щоб вивільняти адреналін, а й щоб невеликими зусиллями рятувати планету.

Кожне змивання туалету марнує дуже багато води, оскільки багато туалетів не мають роздільника більшої та меншої кількості зливу, йдеться на IFLScience.

804bc8b-dush-pryjmaty-mochytysia300

В середньому сучасний туалет зливає 6 літрів води за одне змивання. А середньостатистична людина справляє малу нужду як мінімум 7 разів кожні 24 години.

Нескладні підрахунки показують, що кожного дня тільки для цієї потреби людина спускає 42 літри води. Якщо додати, що ми також ходимо по-великому, за рік змивається 15 330 літрів води.У статті наводиться статистика США – у країні проживає 319 мільйонів людей, витрачаючи 4,9 трильйона літрів щороку. Для порівняння, це як просто спустили 1,97 мільйона басейнів олімпійського зразка.

Те саме можна підрахувати для української ситуації. За даними Держслужби статистики, станом на 1 січня 2016 року в Україні проживає 42 760 516 людей. Цю цифро варто помножити на 42 літри з урахуванням різних потреб.

Людям потрібно справляти нужду в душі не тільки для того, щоб вивільняти адреналін, а й щоб невеликими зусиллями рятувати планету.

Тож, підсумовує IFLScience, якщо мочитися в душі, то вдасться з економити як мінімум один злив води щодня. За рік це дасть можливість кожній людині зберегти приблизно 2190 літрів води. У більших масштабах – достатньо помножити на кількість населення.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...