facebook

BBC РОЗІБРАЛАСЬ В ПРИЧИНАХ УСПІХУ УКРАЇНЦІВ НА ПАРАЛІМПІАДІ-2016

Британська мовна корпорація знайшла причини успішного виступу українських спортсменів на Паралімпийских іграх 2016 року в Ріо-де-Жанейро.

Українська збірна провалила виступ на Олімпійських іграх в Ріо, проте впевнено закріпилася в трійці лідерів медального заліку Паралімпіади. BBC вважає, що це закономірно, враховуючи успіхи українських паралімпійців на минулих іграх.

paraolimpiada

Україна посіла шосте місце в Афінах в 2004 році і четверте місце в Пекіні-2008 і Лондоні-2012. Тепер збірна готова увійти в трійку світових лідерів.

Голова Паралімпійського комітету України Валерій Сушкевич – один з винуватців такого успіху, адже саме він розробив програму Інваспорт.

Інваспорт працює при наявності шкіл і споруд, присвячених паралімпійським видам спорту у кожній області України.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“В Україні ми створили найкращу систему фізичного виховання, спорту та реабілітації для людей з обмеженими можливостями”, – сказав Сушкевич ВВС.

Так Валерій Сушкевич розповів, що для реабілітації у центри приходять різні люди. З 100 осіб можна знайти п’ять, які гарні в плаванні, футболі чи легкій атлетиці, з якими й починається підготовка до змагань.

Суть Інваспорту полягає в тому, що можливість займатися спортом є у людей із обмеженими можливостями з усієї України, а не з конкретних регіонів.

Україна займає третє місце в загальнокомандному заліку, маючи в своєму активі 27 золотих медалей станом на 14 вересня. Для порівняння, у Лондоні-2012 було 32 золотих медалі (четверте місце), в Пекіні-2008 – 24 перемоги (четверте місце), в Афінах-2004 24 золота і шосте місце, а у Сіднеї-2000 тільки три золоті медалі і 35-е місце. У 1996 на Паралімпійських іграх у Атланті у України було лише одне золото (44-е місце).

Українська чемпіонка Ігор Лідія Соловйова (срібло в Сіднеії, бронза в Лондоні і золото в Афінах, Пекіні і Ріо) каже, що її головною мотивацією для досягнення успіху є той факт, що Україна не пропонує багато можливостей для людей з обмеженими можливостями за межами спорту.

Для багатьох це цілком буквально тонути або плавати.

“Це моя основна робота,” – пояснює вона. “У нашій країні дуже важко знайти роботу для людей з обмеженими можливостями … Паралімпійський спорт мій основний дохід. Я живу від нього.”

У той же час Україна встановила антирекорд за кількістю золотих нагород на Олімпійських іграх в Ріо.

Сушкевич вважає, що це не максимум паралімпійської збірної, якого можна досягти, а систему підготовки можна поліпшити в мирний час: “Світ бачить успішний бік моєї команди, що було досягнуто, але ніхто не бачить того, чого ми могли б досягти”.

“Я можу точно сказати, що ми могли б виступати краще, якщо б не було війни в Україні”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...