facebook

Інформаційна гігієна – запорука чистій свідомості

З року в рік соціальні мережі, різноманітні інтернет-ресурси стають все більш популярними серед українського населення. Ми щоденно черпаємо інформацію з наших гаджетів та комп’ютерів. Тому, мабуть, було б важко уявити хоча б один день у своєму житті, коли ми були б позбавлені такої можливості.

Та чи задумуємося ми про те, чим «годуємо» наш мозок, нашу свідомість, коли читаємо все те, що пропонують нам в Інтернеті? Чи перевіряємо достовірність новин, реальність сайтів чи користувачів? Хочеться вірити, що є частина свідомих громадян, які розуміють всю небезпеку, яка може ховатися у начебто безневинних соціальних мережах. А особливо – у період інформаційної війни між Україною та Росією. Вже кілька років поспіль в нашій країні є низка платформ, які є забороненими в Україні. І це цілком логічно. З початком агресії на Сході країни ворог все більше намагаються вплинути на свідомість українців. А найлегше можна це зробити саме через соціальні мережі. На таких сайтах зосереджується найбільша кількість бруду, дезінформації та пропаганди, які такі небезпечні для українців. Тому ми повинні чистити інформаційний простір навколо себе так само ретельно, як мити руки перед обідом.

Журналіст, Павло Казарін каже: – «Сьогодні ми всі живемо в галактиці інтернету… Раніше, якщо ти хотів сказати щось суспільно важливе, ти повинен був прийти в редакцію газети, телеканалу, радіостанції, і довести, що твоя точка зору має право на існування. Пройшовши через цей інституційний фільтр, тобі надавали право поговорити зі своєю аудиторією – прочитати твою статтю, побачити/почути теле-радіопередачу з твоєю участю. Або навпаки не допускали.

Інтернет породив нову реальність: людей, які спілкуються зі своєю аудиторією безпосередньо, минаючи нас, як інституціональних посередників…»

Насправді мережа приховує безліч небезпек для користувачів. Ворог використовує нелюдські важелі впливу на людей. Ми постійно маємо бути на сторожі, адже агресор постійно чекає вдалого моменту, щоб вплинути на нашу свідомість.

Олена Савчук для Ukraine live

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За матеріалами:

troyitske.city/read/blog/50324/chistiti-mediaprostir-navkolo-sebe-tak-zhe-organichno-yak-miti-ruki-pered-obidom

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...