facebook

Зменшать виплати при народженні дитини: хто залишиться без допомоги

У Міністерстві соціальної політики повідомили, кого торкнеться нововведення.


У Міністерстві соціальної політики планують значно зменшити виплати допомоги при народженні дитини, відповідні зміни прописані в законопроекті. Таким чином уряд намагається знайти джерела для того, щоб заощадити.
Повідомляється, що нововведення не торкнеться дітей і підлітків, які перебувають в дитячих будинках та інтернатах. У статті десятій “Право на допомогу при народженні дитини” йдеться:”Допомога при народженні дитини надається, якщо середньомісячний сукупний дохід сім’ї на одну особу не перевищує 15 відсотків від загального розміру такої допомоги, затверджується законом про Державний бюджет України на відповідний рік. При цьому в середньомісячному сукупному доході сім’ї не враховуються доходи особи, яка звертається за її призначенням”.
До законопроекту додається уточнення про те, що визначення суми соціальної виплати мають намір не прирівнювати до прожиткового мінімуму в будь-якому співвідношенні. Їхні розміри планується щорічно встановлювати і фіксувати в законі про держбюджет України.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...