facebook

В Україні може суттєво подорожчати інтернет

Після вступу у дію кількох законопроєктів, плата за інтернет в Україні може досягти 50 євро (1,3 тисячі гривень).

“Ми вивчили ці законопроекти і хотілося б сказати, що ніколи не було так тривожно за інтернет в країні, як після того, коли держава вирішила допомогти в його розвитку”, – сказав голова правління Інтернет Асоціації України (ІнАУ) Анатолій Пятніков, повідомляє InternetUA.

“Навіть не фахівцю в телеком-галузі повинно бути зрозуміло, що таким чином під це визначення потрапляє і Facebook, Telegram, Office 365. YouTube і взагалі все, що завгодно і хто завгодно, навіть журналісти. І всі вони повинні будуть, в разі прийняття закону, звітувати перед регулятором, підписувати тільки ті договори і тільки в тій формі, яка буде встановлена нашими чиновниками, і надавати послуги за правилами і тарифами, які визначає регулятор “- пояснює голова Правління ІнАУ.

В ІнАУ закликають відкликати законопроекти і приділити якийсь час розробки “нормального закону”, який, якщо і вводить якесь регулювання, то міг би відповісти на питання: яку проблему це регулювання вирішує.

Також в Асоціації вважають цілком можливим, що додаткова адміністративна навантаження на малого і середнього оператора в результаті призведе до суттєвого стрибка цінника послуги доступу до інтернету для споживача до “європейського рівня”: “Цінник буде встановлювати регулятор. Спочатку пройде повільне і тихе знищення ринку. А потім, коли залишиться, як в Європі, три-чотири оператори, тоді цінник і виросте. У результаті споживачеві варто готуватися до вартості послуги в 40-50 євро.”

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

В асоціації закликають відкликати законопроекти і приділити час розробці нормального закону, який, якщо і вводить регулювання, то міг би відповісти на питання: яку проблему це саме регулювання вирішує.

В Україні компанія-виробник телекомунікаційного обладнання зі Швеції і один з українських мобільних операторів можуть почати тестувати 5G вже в грудні цього року. Експеримент планують реалізувати в шести містах – Києві, Одесі, Дніпрі, Харкові, Черкасах і Львові. Нацкомісія з регулювання зв’язку та інформації вже погодила заходи безпеки для випробувань інтернету п’ятого покоління, щоб уникнути ризику для здоров’я людей і тварин.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...