facebook

У Франківську у старій лікарні відкриють католицький дитячий садок

Будівлю колишньої залізничної лікарні по вулиці Тарнавського, 12, яка минулого року постраждала від пожежі, списують. Натомість тут буде дитячий садок.

У середу, 6 листопада виконком підтримав рішення “Про списання та розбір нежитлових будівель, розташованих за адресою вул. Тарнавського,12, м. Івано-Франківськ”.  Питання також винесено на сесію, яка відбудеться вже цієї п’ятниці – 8 листопада.

“Ми там передбачаємо католицький дитячий садочок. Ми домовились з Владикою, що вони виділяють кошти і роблять там садочок”, – повідомив мер.

Чи буде дошкільний заклад платним – поки невідомо, пишуть Версії.

“Будемо вирішувати, бо все залежить від законодавства. Якщо школи сьогодні фінансуються за рахунок державної субвенції, то, на жаль, приватні дитячі садочки не входять в державну субвенцію. Але в будь-якому випадку ще один дитячий садочок нам не помішає”, – відмітив міський голова Руслан Марцінків.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нагадаємо, 18 квітня 2019 року Архієпископ і Митрополит Івано-ФранківськийВолодимир Війтишин звернувся офіційним листом до міського голови Руслана Марцінківа з проханням спільно реалізувати соціальний проєкт – відкриття дитячого садка в Івано-Франківську.

Архієпархія УГКЦ запропонувала зробити реконструкцію будинку по вулиці Тарнавського, 12 під дитячий садочок з умовою збереження архітектурної пам’ятки. Будівля, площею 2033 м², суттєво постраждала від минулорічної пожежі.

За попередніми даними, майбутній дошкільний заклад зміг би розмістити 80-120 дітей.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...