facebook

Спецслужби РФ розхитують ситуацію в Україні через соцмережі

Сайти та соціальні мережі. На сьогоднішній день це ті речі, без яких не уявляє своє життя звичайна сучасна людина. Спілкування, інформування та просто відпочинок – зараз ця масштабна світова павутина охопила кожного.

Проте за таким набором корисних речей для людей можуть ховатися і неприємні сюрпризи. Все частіше люди натрапляють на фейкові сторінки, які навмисно поширюють дезінформацію та обдурюють користувачів. Все роблять для того, щоб сколихнути думку населення чи налаштувати їх на сторону ворога. Зараз агресор робить все для того, щоб повпливати на українців та втягнути мирних громадян у міжетнічні конфлікти.

Так, днями Служба безпеки України повідомила, що неодноразово блокувала спроби спецслужб Росії похитнути ситуацію в нашій країні через інспірування міжнаціональних конфліктів, йдеться на сайті СБУ.

“Так, за завданням російських “кураторів” мешканець Полтави в одній із заборонених соціальних мереж адміністрував п’ять інтернет-спільнот. Він розміщував на сторінках матеріали із закликами до молоді, зокрема неповнолітніх, приєднуватися до радикальних формувань. Гроші за контент зловмисник отримував з РФ від адміністраторів шовіністичних спільнот, які контролюються спецслужбами країни-агресора”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначає СБУ, учасники груп мали провокувати міжетнічні конфлікти через силові провокації представників національних меншин.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) та ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України, правоохоронці затримали полтавчанина в його помешканні.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За матеріалами СБУ рішенням суду його визнано винним у скоєнні злочину. Також до відповідальності притягнуто інших осіб, причетних до протиправної діяльності.

Як бачимо, залучати українців до такої направду брудної роботи у ворога добре виходить. Будь-що в інтернеті може працювати проти нас, тому обережними потрібно бути з усілякими пропозиціями. Інтернет та соціальні мережі у руках агресора є потужною зброєю, якою легко можна «поранити» довірливих українців. У такий час ми повинні бути уважними та слідкувати за тим, що переглядаємо, читаємо чи з ким спілкуємося у мережі. Про свою безпеку варто дбати самостійно, у першу чергу, тільки тоді вдасться не потрапити на гачок ворога.

Олена Савчук для Ukraine live

За матеріалами:
https://imi.org.ua/news/sbu-blokuvala-sproby-rf-vtyagnuty-ukrayintsiv-u-mizhetnichni-konflikty-cherez-sotsmerezhi-i30178?fbclid=IwAR0No0exHoA2UdsYil2XvmGcbCT02suIji2jOyQM4JHM64dvpZB6sQ4LCkU

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...