facebook

ДБР і ГПУ відкрили справу за фактом знущань над дітьми в притулку

Йдеться про побиття дітей,причому не тільки з боку вихователів центру,а й співробітників правоохоронних органів.

Поліція Одещини і Державне бюро розслідувань (ДБР) відкрили кримінальне провадження за фактом тортур і сексуального насильства над вихованцями обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей (до 2018 року – притулок Світанок), повідомляється на сайті ГПУ.

“Мова йде про побиття дітей, причому не тільки з боку вихователів центру, а й співробітників правоохоронних органів, а також приниження, насильство щодо неповнолітніх. Ця перевірка дозволить встановити об’єктивні обставини, причини скоєння цих нелюдських дій, виявити винних осіб і як можна швидше направити справу в суд”, – заявив заступник генпрокурора Гюндуз Мамедов.

В Одеській облдержадміністрації розповіли, що недавно в установі побувала група психологів. Фахівці вивчили психоемоційний стан вихованців і зробили невтішний висновок, пише місцевий сайт Думська.

“Вони (психологи. – ред.) визначили стан дітей як критичний і такий, що вимагає оперативного втручання. За останній місяць територію установи покинули семеро дітей. Один з вихованців знаходився в гострому психологічному стані. Шестеро дітей перебували в установі більш як дев’ять місяців. Таким чином, порушувалося їхнє право на виховання в сім’ї”, – повідомили в ОДА.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...