facebook

Долар по 27 і збільшення тарифів на газ на 20%: Нововведення для українців з 1 листопада. Самі сюрпризи!

У листопаді 2019 року на українців чекає відразу ряд економічних і не тільки нововведень, в тому числі зростання курсу долара і нові тарифи на газ.

Курс долара

Як кажуть аналітики, на початку листопада долар на міжбанку може торгуватися близько 25,2 грн, а готівковий долар в банках – близько 25-25,3 грн.

Після цього зростання іноземної валюти продовжиться. За прогнозом економіста Ігоря Гарбарука, до кінця 2019 курс долара в обмінниках виросте до 27-27,5 грн / 1$.

Нові тарифи на газ

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

НАК “Нафтогаз” Україна з 1 листопада 2019 підвищить тарифи на природний газ для промислових споживачів та інших суб’єктів господарювання. У порівнянні з цінами на жовтень 2019 року, в листопаді вони виростуть на 18,4-19,6%.

Залежно від обсягів закупівлі та умов оплати, Нафтогаз пропонує газ за ціною 5 861 – 6 463 грн за тисячу кубометрів (без ПДВ і витрат на його транспортування магістральними та розподільними трубопроводами).

Нові платіжки

З 1 листопада діятимуть лише нові рахунки для сплати податків в зв’язку з введенням міжнародного стандарту номера банківського рахунку (IBAN).

Купівля валюти

У листопаді в Україні запрацюють валютні послаблення. З 5 листопада фізичні особи зможуть купувати валюту та банківські метали без обмежень по сумі.

Митниця

Оновлена Державна митна служба України запрацює в листопаді 2019 року. Про це повідомив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

“Ми сподіваємося, що 1 листопада ми запустимо нову митницю, і ви відчуєте зміни”, – сказав глава Кабінету міністрів.

Вилов риби

У багатьох областях України з 1 листопада 2019 починається осінньо-зимова заборона на вилов риби в зимувальних ямах. Триватиме вона до початку весняно-літньої заборони на період нересту водних біоресурсів у 2020 році.

Нові правила дорожнього руху

У Києві на дорогах з 1 листопада зміниться швидкісний режим. На всіх автодорогах столиці діятиме так зване зимове обмеження швидкості – не вище 50 км/ч.

З листопада українські водії отримають можливість мати свої водійські права в смартфоні. Українці зможуть створювати власні е-посвідчення або е-технічні паспорти за допомогою мобільного додатку.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...