facebook

За даними USAID-Internews, тільки 11% українців вміють і можуть відрізнити правдиву інформацію від фейкової

Інтернет, соціальні мережі, новини, інформація. Це саме ті речі, без яких, мабуть, усі українці не уявляють свого повсякденного життя. Ми вже звикли до постійного потоку новин, а черпаємо їх саме із інтернету. Ми стали нерозлучними із нашими гаджетами, а наш ворог користується цим.

Для обману українського населення ворог частіш за все використовує саме Інтернет-мережу. Це саме той ресурс, на яких інформація розлітається із шаленою швидкістю. А тим паче, якщо мова йде про яскраву пропаганду та фейкові новини, створені РФ. Проте найсумніше у цій ситуації те, що лихі наміри ворога таки можуть здійснитися та повпливати на думку українців. А все через те, що люди не до кінця розуміють, де правда, а де черговий фейк.

За даними USAID-Internews,  тільки 11% українців вміють і можуть відрізнити правдиву інформацію від фейкової. За результатами такого тесту виявилось, що 89% українських громадян не змогли правильно визначити різницю між справжньою та неправдивою новиною. А 10% опитуваних навіть не спробували дати відповідь.

Така статистика є невтішною. На яскравих прикладах ми бачимо, що лихі наміри Росії просунути подалі в Україну свої ідеї, пропаганду та брехню мають успіх. Велика частина громадян читає фейкові новини і навіть не замислюється над тим, що це брехня, яка зовсім не потрібна для свідомості справжніх українців. Люди ведуться на кричущі заголовки та фото, а в той час забувають про достовірність отриманого тексту. Нашим громадянам варто працювати над своєю обізнаністю у фільтруванні інформацій навколо. Зараз у соцмережах надто багато брехні від РФ, тому людям варто постійно бути пильними. На варто вестися на гучні заголовки – зазвичай саме так привертає увагу ворог, а під назвою публікує неякісний та несправжній матеріал. Відрізнити хороший текст від брехні можна і по помилках – у фейкових повідомленнях зазвичай їх надто багато. Не забуваймо й про те, що неправдивими можуть бути не тільки текстові повідомлення, але й фото чи відео. Та головне – якщо натрапляєте на підозрілу інформацію, краще кілька разів перевірте її, а вже тоді робіть власні висновки.

Олена Савчук для Ukraine live

За матеріалами:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

studway.com.ua/feke-news/?fbclid=IwAR1-CwYBF5UbkfIry_fmTyoRids03nfXdt4lOJ2Rp7lM9LHvXW7FyMUMxhU

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...