facebook

У ВІННИЦЬКІЙ ШКОЛІ ВЧИТЕЛЬ ЗМУШУВАЛА ДІТЕЙ МОЛИТИСЯ, ХРЕСТИТИСЯ НА УРОКАХ

Батьки обурені такою методикою.

Замість підручників – Біблія. У Вінниці батьки п’ятикласників згуртувалися проти вчительки української мови. Кажуть, педагог змушує дітей молитися, хреститися і запалювати церковні свічки прямо в класі. Нібито – так вони краще засвоюють матеріал. А самі школярі тепер бояться відвідувати уроки.

Нова вчителька української мови на першому уроці шокувала дітей. Для Іванки навчальний рік перетворився у справжнє випробування.

«Я злякалася. Вона каже – ті, хто не хоче молитися, просто встаньте і стійте, а ті, хто хоче – моліться з нами», – розповідає Іванка Мілько, учениця.

Учні бояться ходити на уроки, а батьки обурюються. Мовляв, не має права педагог змушувати дітей молитися.

 diti-molyatsya

Шкільний психолог на боці батьків.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Ця ситуація може бути стресовою. Можуть бути сльози, може бути замкнутість, може бути небажання навіть йти в школу. Будь-яка дитяча травма може мати наслідки у дорослому житті», – сказала Людмила Назарова, психолог.

Таміла Очеретна стверджує: все, що робить на уроках, виключно заради блага учнів.

«Абсолютно ніхто нікого не змушував, це неправда. Коли людина починає позіхати, пускається енергія негативу, ліні. Я кажу, і ви знаєте, ось візьміть, будь ласка, зверніть на це увагу і цього не робіть. Потім у вас йдуть наступні уроки, і вам буде дуже важко», – виправдовується Таміла Очеретна, вчитель української мови та літератури.

Директор школи не заперечує, що знає про особливості роботи педагога Очеретної. Цю методику вона практикує з минулого навчального року. До цього за 26 років у школі – претензій не було.

«Був у курсі частково. Вона зараз може піти просто, між нами кажучи, на лікарняний і поки вона не вийде з лікарняного – питання не буде вирішено, от і все», – уточнив Володимир Крамар, директор вінницької школи №34.

Батьки поскаржилися чиновникам з міського департаменту освіти. Вчительку відсторонили від викладання у 5-му класі. Поки вивчають всі скарги батьків. Але інші діти будуть відвідувати її уроки. Щоправда вже без свічок і молитов під час занять.

«Ми ставимо нового викладача, і викладач продовжує працювати. Більше того, адміністрація закладу долучається до цього класу, і вони здійснюють контроль з боку адміністрації, як відбувається надалі навчання», – запевнив Юрій Єрмаков, начальник відділу загальної і середньої освіти департаменту освіти Вінницької міськради.

Батьки все одно не задоволені – вимагають звільнити викладача. І вже готують скаргу до прокуратури.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...