facebook

Родини загиблих у пожежі одеського табору “Вікторія” вимагають 4 мільйони гривень компенсації

Три сім’ї, чиї діти загинули внаслідок пожежі, свій позов заявлять пізніше.

В Одесі потерпілі внаслідок пожежі в таборі «Вікторія», в якій 2017 року загинули три вихованки ансамблю «Адель», вимагають у суді стягнути моральну шкоду в розмірі майже 4 млн грн.

Як повідомили УНІАН у центрі правового моніторингу «Гідність», цивільний позов адвокат Микола Стоянов передав суду під час засідання, що відбулось 22 жовтня.

Стоянов представляє інтереси 37 потерпілих.

Стоянов представляє інтереси 37 потерпілих.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«3,9 млн грн – така загальна сума шкоди, яку постраждалі під час пожежі у «Вікторії» учасники танцювального ансамблю «Адель» та їхні батьки мають намір стягнути з Одеської міськради, департаменту науки та освіти, табору «Вікторія» та особисто з обвинуваченого – екс-директора табору Петроса Саркісяна», – повідомили в центрі «Гідність».

Представник міськради Віталій Юраш виступив проти відповідальності міськради, аргументувавши тим, що Саркісян не є посадовою особою ні міськради, ні її виконавчих органів, а згідно із законом держава або місцеве самоврядування можуть відшкодовувати шкоду, лише якщо її завдано посадовою особою.

Крім того, за словами Юраша, міська влада надала адресну допомогу сім’ям загиблих – по 200 тис. грн і оплатила поховання (по 130 тис. грн).

Постраждалим у пожежі дітям місто надало матеріальну допомогу – по 20 тис. грн. «Обвинувачений Саркісян порадив адвокату Стоянову направити позов керівнику ансамблю «Адель» Тетяні Єгоровій – «людині, яка підпалила дітей», – повідомили в моніторинговій організації.

Три сім’ї, в яких під час пожежі загинули дівчата, свій позов заявлять пізніше. Їхній представник Оксана Муравська повідомила судді, що готує відповідні документи.

Нагадаємо, на попередньому засіданні представник прокуратури пред’явив Саркісяну позов у розмірі 7,5 млн грн.

«У таку суму прокуратура оцінила збитки територіальній громаді Одеси, завдані Саркісяном через недотримання ним правил протипожежної безпеки», – повідомили в «Гідності».

Як повідомляв УНІАН, пожежа, під час якої загинули три вихованки творчого колективу «Адель», в одеському таборі «Вікторія» сталась пізно увечері 15 вересня 2017 року. Правоохоронці відкрили кілька кримінальних проваджень (їх вже передано до суду), в яких фігурують як підозрювані директор комплексу Петрос Саркісян, старший вихователь Наталія Цокур (Янчик), колишня заступниця мера Одеси Зінаїда Цвірінько, екс-керівник Київського відділу ГУ ДСНС в Одеській області та інспектор.

Суд ухвалив рішення лише стосовно Цокур, яку засуджено до 3 років позбавлення волі з випробувальним строком 2 роки. З усіх фігурантів у СІЗО тримають лише Саркісяна.

Також прокуратура оголосила про підозру в розтраті значної суми бюджетних коштів керівнику фірми, яка займалась реконструкцією «Вікторії».

Художній керівник «Аделі» Тетяна Єгорова, яка є свідком у справі, виїхала за межі України й не з’являється на судові засідання. У серпні 2019 року табір прийняв на оздоровлення 100 дітей.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...