facebook

Метеорологи запевнили, що з повітрям в Україні нічого незвичайного не відбувається

Метеорологи запевнили, що з повітрям в Україні нічого незвичайного не відбувається

У деяких великих містах України відбулося перевищення гранично-допустимої концентрації оксиду вуглецю у повітрі, проте нічого незвичайного в Україні стосовно забруднення повітря не сталося. Про це сьогодні під час брифінгу щодо стану забруднення атмосферного повітря в Україні сказав директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда, передає кореспондент УНН.

“Та стурбованість, яка розповсюджувалася серед громадських організацій, поширювалася у ЗМІ, на наш погляд, вона не має суттєвих підстав. За даними спостережень, у всіх наших великих містах концентрація оксиду вуглецю становила від 0,1 до 1,4. Якщо це співставляти до гранично-допустимої концентрації, яка складає 5 мкг на 1 кубометр, то лише в Дніпрі, Кам’янському, Кривому Розі, Львові та Одесі відбулося перевищення гранично-допустимої концентрації”, – сказав Кульбіда.

За його словами, таке перевищення є характерним для осіннього періоду і нічого незвичайного на території України не відбувається.

“Це звичний режим забруднення. І окрім оксиду вуглецю ще є перевищення по деяких інших параметрах, але знову ж воно незначне. Таким чином, можна зробити висновок про те, що нічого незвичайного в Україні, з точки зору забруднення повітря, не трапилось. Це звичні концентрації забруднюючих речовин, які дуже часто повторюються”, – сказав Кульбіда.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...