facebook

“У мені немає ні краплі української крові”: Сенцов пояснив, чому вважає українців і росіян братами

В’язень Кремля пояснив свої слова.

Колишній в’язень Кремля Олег Сенцов вважає, що українські та російські народи мають спільне походження, проте українці об’єднуються навколо своєї системи цінностей.

Про це Сенцов написав у Facebook.

“У мені немає ні краплі української крові, якщо розглядати питання походження. Але я громадянин України, народжений на її землі, як і багато з нас, хто усвідомив причетність і відповідальність за свою країну, там, на Майдані і хто брав активну участь в боротьбі за справжню незалежність своєї батьківщини”, – підкреслив режисер.

За його словами, він гордий називати себе українцем і бути частиною нової української нації, яка “не формується виключно за національною ознакою, а об’єднується насамперед загальною системою цінностей”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“У цьому і є наша головна і глибинна відміна від сучасних росіян, які складаються, до речі, не з одних лише “русских”, які почали розвиватися, а точніше деградувати в абсолютно іншу сторону. Головний розлом відбувся в 2014 році і привів до війни, в якій ми захищаємо свою країну і свій вибір жити так, як ми хочемо”, – пише Сенцов.

“Як на мене, дивно заперечувати родинне походження українського та російського народів, як і намагатися вибудувати українську націю по чистоті крові або не помічати, що ми всі різні і об’єднані насамперед любов’ю до України. Коли Каїн убив Авеля, він не перестав вважатися його братом, але він став при цьому вбивцею. А це важливіше будь-яких суперечок про родинне коріння”, – додав він.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...