facebook

Соціальні мережі – наймасштабніший канал для поширення Росією свого впливу

З року в рік соціальні мережі стають все більш популярними серед населення. І дорослі, і діти проводять значну частину свого часу в Інтернеті. Проте часто кожен із нас забуває про те, що в нашій країні й досі триває війна. Росія вже давно освоїла безліч способів пропаганди на українських людей, агресор активно поширює фейкові новини та дезінформацію для того, щоб негативно впливати на думку населення.

Сьогодні соцмережі перестали бути інструментом комунікації.  Для Росії, наприклад, це наймасштабніший канал для поширення свого впливу. Російська Федерація першою зрозуміла руйнівну роль соцмереж та велику перспективу їхнього використання в умовах інформаційної війни. Відтак, виникає запитання: як в таких умовах захистити себе чи своїх близьких, а тим паче під час так званої «гібридної війни», в якій пропаганда Росії з повним підпорядкуванням ЗМІ веде інформаційну війну проти України.  А зараз такі пастки агресора є чи не на кожному інформаційному ресурсі. Зокрема, зараз почали з’являтися продукти розробників РФ, які отримують інформацію про користувача, який використовує на своєму мобільному службу геолокації, камеру, мікрофон.

Соціальні мережі надають можливість збору інформації про персональні дані особи без її відома не тільки адміністрацією сайту, але й іншими особами, оскільки відстежити збір такої інформації в таких системах неможливо. РФ насправді полює на тих, хто може принести якусь корисну для них інформацію. Тому усіма соцмережами потрібно користуватись дуже обережно, тим паче тими,  які заборонені в Україні. Для початку завжди потрібно пам’ятати про свої дані, а також дані своїх рідних. Їх не варто надавати нікому незнайомому. У публічному доступі не варто залишати свій особистий номер телефону. Товаришувати у соцмережах потрібно з тими, кого ви дійсно знаєте та хто справді є вашим другом. Сторінка у соціальних мережах є відкритою, тож ворог у будь-який момент може скористатися усіма вашими даними.

Якщо дотримуватись кількох важливих правил під час проведення часу в Інтернеті від ворожого ока можна вберегти не лише себе, а й усіх своїх рідних. Потрібно завжди пам’ятати про те, що війна й досі триває.

Олена Савчук для Ukraine live

За матеріалами:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

www.kulemet.com/chy-mozhna-vykorystovuvaty-soczialni-merezhi-vijskovym/?fbclid=IwAR1U4DA2SgPSP0GvRfWx_EGyBwCF_kTWcoY5QPiGAas0c1mxv81fx8f3n3Q

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...