facebook

Кількість жертв тайфуну “Хагібіс” в Японії зросла до 73 осіб

Кількість жертв тайфуну “Хагібіс” в Японії зросла до 73 осіб

Кількість жертв потужного тайфуну “Хагібіс”, який обрушився на Японію в минулі вихідні, зросла до 73 осіб. Про це повідомляє УНН з посиланням на телеканал NHK.

“Аварійні бригади по всій Японії все ще намагаються врятувати ще з десяток людей, які зникли після руйнівного тайфуну „Хагібіс“ на цих вихідних. Влада повідомляє, що кількість загиблих становить 73 особи”, — йдеться у повідомленні.

Так, у вівторок вранці сили самооборони у префектурі Нагано використали вертольоти, щоб перевезти пасажирів на мілину в безпечне місце.

Повідомляється, що одним з найбільш постраждалих районів виявилась префектура Фукусіма в північно-східній Японії, де загинули щонайменше 25 осіб. Серед них був хлопчик і його мати, яких знайшли на відстані чотирьох кілометрів один від одного. Ще одну дитину все ще розшукують.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Сильний дощ також спричинив близько 140 зсувів по всій країні. У префектурі Гунма чотири людини загинули, коли їх будинки змило водою”, — йдеться у повідомленні.

Як відзначає видання, прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе збирається оголосити тайфун “Хагібіс” серйозним стихійним лихом, щоб збільшити державні субсидії на відновлення роботи у постраждалих регіонах.

За даними видання NHK, понад 12 000 домівок затопило унаслідок тайфуну, понад 670 шкіл було пошкоджено, а також більше 5 000 людей все ще евакуюють у 13 префектурах.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...