facebook

Громадяни України вже не зможуть просити притулку в Італії

Міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо опублікував список «безпечних країн», до якого увійшла і Україна. Це означає, що мігрантів з України будуть вважати такими, які не мають права на захист і підлягають депортації, якщо вони не зможуть надати докази того, що їх життя дійсно загрожує небезпека. Про це повідомив міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо. Також він представив список з 13 “безпечних країн”, які разом з Україною входять в нього, повідомляє 24tv.ua, з посиланням на DW.

Ді Майо зазначив, що такий крок прискорить розгляд заяв про притулок, які подають мігранти з цих країн від двох років до чотирьох місяців. Ухвалення цього списку є “першим кроком”, після якого має збільшитися кількість депортацій шукачів притулку, які отримали відмову. Держави, які увійшли до переліку так званих “безпечних країн”:

Україна;

Сербія;

Албанія;

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Боснія і Герцеговина;

Македонія;

Чорногорія;

Сенегал;

Кабо-Верде;

Гана;

Косово;

Алжир;

Марокко;

Туніс.

У минулому році до такого ж списку Україну внесла Чехія. Тоді в державі було введено військовий стан. Міністр Чехії заявив, що заяви на отримання притулку в Чехії будуть розглядатися тільки від тих громадян України, які прибули з окупованих Росією українських регіонів – Автономної Республіки Крим та ОРДЛО. Звернення громадян з інших регіонів України автоматично вважатися безпідставними.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...