facebook

У Зеленського збираються позбутися медичних карток

У квітні 2020 року в Україні будуть введені електронні карти пацієнтів, які дозволять позбутися від звичних паперових карт.

Про це повідомила координаторка напрямку eHealth від Офісу Президента України Яника Мірило в інтерв’ю “Сегодня“.

За словами Мірило, текстові версії електронних карт вже запущені в пілотному режимі.

“Електронна карта пацієнта повинна запуститися вже в квітні 2020 року на вторинній ланці. Перші медкарти вже запускаються в пілотному режимі і далі масштабуються. Записи будуть робитися за поточними діагнозами. Прийшов пацієнт – ввели дані”, – зазначила вона.

Вона розповіла, що інформація пацієнта буде відображатися різним категоріям медиків в залежності від рівня доступу. Пацієнт також матиме змогук заборонити бачити інформацію кому-небудь, крім нього та лікаря.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Якщо людина записалася до лікаря, то, мабуть, цей лікар повинен мати право доступу. Або, наприклад, людина потрапляє в швидку допомогу і не має можливості відкрити доступ до своєї картці: тоді, мабуть, лікар екстреної допомоги повинен теж бачити картку. Це складний механізм, хто матиме право, але ключове, що сам пацієнт вирішує, кому відкривати доступ до медкарті. Крім випадків, коли це стосується життя самої людини”, – розказала Мірило.

Вона також додала, що крім електронної картки збираються ввести електронний лікарняний, напрямки та електронні рецепти на всі категорії. Також буде запущена взаємодія реєстрів для запобігання дублюванню інформації.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...