facebook

Президент Польщі збентежений через велику кількість українських мігрантів

В Польщі перебуває вже більше мільйона українців.

Минулого року Польща видала понад 300 тисяч дозволів на працевлаштування мігрантам з-за меж ЄС. Це найбільший показник у євроспільноті.

Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда в Афінах, де проходить саміт лідерів так званої Групи Аррайолуш, передає “Польське радіо”.

Виклики, пов’язані з міграцією, обговорювались під час першої частини зустрічі президентів 13 країн Європейського Союзу в Афінах. У грецькій столиці проходить саміт лідерів так званої Групи Аррайолуш.

Це неофіційна організація держав, президенти яких не беруть участі в самітах ЄС.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Польський президент Анджей Дуда пояснив, що в Польщі перебуває вже більше мільйона українців. Люди прибувають у Польщу з надією на краще майбутнє. За минулий рік Польща видала українцям понад 300 тисяч дозволів на працевлаштування мігрантам з країн, які не входять до ЄС.

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що він згодний з поглядом, що Європа повинна робити більше для країн походження мігрантів. Політик також підтримав ідею зміцнення зовнішніх кордонів ЄС і наголосив на необхідності розрізняти економічних мігрантів та біженців.

Проте, за його словами, найважливішим викликом у контексті міграції є реформа системи надання притулку в ЄС.

Президент Угорщини Янош Адер запитав німецького лідера про його слова з 2015 року. Тоді Франк-Вальтер Штайнмаєр оцінив, що Німеччина може прийняти мільйон мігрантів на рік, але це не може відбуватися рік за роком. Янош Адер запитав, чи це – ліміт, верхня межа, скільки людей можна розмістити в Європі.

Президент Італії Серджо Маттарелла звернув увагу на необхідність досягти спільного рішення на тему майбутньої міграційної кризи.

На закінчення зустрічі в Афінах буде ухвалена спільна декларація лідерів Групи Аррайолуш.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...