facebook

У ЧЕХІЇ З’ЯВИЛОСЯ ВЖЕ ДРУГЕ ПРЕДСТАВНИЦТВО ДНР

У Празі на вулиці Гибернській функціонує організація, зареєстрована під назвою “Представницький центр Донецької області”. Про це повідомили журналісти ТСН у своєму сюжеті.

Як з’ясували кореспонденти, до обох “представництв” невизнаної псевдодержави – в Остраві та Празі – має стосунок проросійська активістка Нела Ліскова, що називає себе “почесним консулом ДНР” в Чехії.

 722257_w_300

“Ми звернулися з офіційним запитом до нашого прем’єр-міністра: як ця реєстрація могла пройти юридично, чи тут немає якогось конфлікту зі законодавством Чехії? Тому що Чехія не визнає так звану “Донецьку народну республіку”, – прокоментував ситуацію депутат чеського парламенту Марек Женішек.

Інше “представництво” невизнаної псевдореспубліки в Остраві, за словами проукраїнських активістів в Чехії, не працює і фактично має на меті створення враження існування дипломатичних зв’язків між країною Євросоюзу та нелегітимним терористичним утвором.

Нагадаємо, в чеському місті Острава 1 вересня відкрилося “представництво” бойовиків “ДНР”. На його відкриття прийшов один депутат – член Комуністичної партії Зденек Ондрачєк. В той же час його відкриття супроводжувався акцією протесту.

Це ОО зареєструвала лідер чеського антиєвропейського руху Національна самооборона Нела Ліскова.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

МЗС України вручив ноту протесту посольству Чехії в Україні у зв’язку з подіями в Остраві.

У МЗС Чехії пообіцяли застосувати юридичні механізми для ліквідації представництва “бойовиків ДНР”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...