facebook

“Непотрібна Небесна сотня”: російськомовній школі Львова спалахнув українофобський скандал

У Львові, в російськомовному ліцеї №17 вчителі були проти того, щоб дітям розповіли про Небесну сотню.

Про це повідомив учасник Революції Гідності Антон Орестович.

“У рамках виховної роботи управління освіти міської ради школярі різних шкіл міста Львова сьогодні відвідували меморіал Небесної Сотні. В рамках цих заходів педагоги розказували дітям про ті події. Для ефективнішого засвоєння інформації навчально-методичний центр залучив нас з Захаром Дудаєвим, як учасників подій на Майдані та російсько-української війни для спілкування з школярами. Коли ми підходили до кожної наступної групи і говорили педагогам хто ми (більшість педагогів знали про те що ми маємо проводити такі бесіди), всі охоче збирали дітей до купи та анонсували міні-лекції від учасників тих подій, тобто нас. Коли до меморіалу підійшла чергова група школярів і ми побачили що їм ніхто нічого не розказує ми підійшли до супроводжуючого педагога (вчителька) та повідомили її що ми тут знаходимось для того щоб розказати учням про Революцію Гідності і російсько-українську війну. Реакції ніякої не було.

Я вирішив повторити це і сказав, що якщо вона хоче, то ми можемо поспілкуватися із дітьми. Після нашої пропозиції вона забрала дітей і вони пішли геть”, – написав Антон Орестович.

“Залишається питання – для чого у російському ліцеї тримають педагогів, які не вмотивовані виховувати в українських дітях нашу національну пам’ять? Для чого взагалі тоді за кошти львів’ян існує російський ліцей №17 у м.Львові?”, – наголосив чоловік.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...