facebook

Медик розповів про небезпеку різких температурних стрибків для здоров’я

Медик розповів про небезпеку різких температурних стрибків для здоров’я

Різкі перепади температури повітря провокують стрибки тиску, запаморочення, головний біль у людей із хронічними захворюваннями. Про це повідомив головний лікар Київського міського центру здоров’я Отто Стойка в коментарі кореспонденту УНН.

“Різкі перепади погоди можуть проявлятися через стрибки тиску, прискорений пульс, запаморочення, в’ялість, знижений тонус, сонливість, головний біль, загострені болі у хворих на ревматизм людей”, – зазначив лікар.

За його словами, зміна погоди впливає, здебільшого, на людей із хронічними захворюваннями – цукровим діабетом, серцево-судинними захворюваннями, із легеневими захворюваннями, людей після виснажливих гострих хвороб.

Окрім того, з його слів, відчувають температурні коливання й люди, які страждають на ревматоїдний артрит або інші захворювання рухового апарату. Також відсутність сонця впливає на настрій людей – аж до психічних розладів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

При цьому він додав, що людям із хронічними захворюваннями у періоди різких коливань температури повітря слід більш ретельно контролювати свій артеріальний тиск, приймати препарати вчасно, звертатися до лікаря у разі погіршення самопочуття.

Також медик порадив у такі періоди більше уваги звертати на якісне і повноцінне харчування, наявність у раціоні достатньої кількості овочів і фруктів, які мають складати половину денного меню. Звичайно, за його словами, слід відмовитися від вживання алкоголю і паління цигарок.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...