facebook

Від вибуху гранати у прифронтовому Кураховому загинуло подружжя українських волонтерів

Руслан та Надія Лубинські, які загинули внаслідок вибуху гранати у своїй квартирі в Кураховому на Донеччині, були волонтерами й допомагали українським бійцям.

Про це написала у фейсбуці волонтерка Ольга Гальченко.

“Руслан і Надя підгодовували нас, поки ми у 2015-16 роках носилися, як заведені, по лінії фронту з «волонтеркою». Передавали ліки, ми їх справно доставляли нашою «заячою» кур’єрською службою. Насправді робили вони набагато більше, а для нас вони були ще однією «дружньою» точкою на карті АТО”, – розповіла Гальченко.

“Зараз нам розповідають, що, мовляв, Руслан сам себе з дружиною підірвав, і це ніяк не пов’язано з тим, що їх цькували місцеві сепари, а сам Руслан міг стати головою районної адміністрації. Але кому потрібні проукраїнськи налаштовані голови на Донбасі… Будьте обережні”, – додала волонтерка.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як писала “Новинарня“, 5 жовтня в місті Курахове Мар’їнського району Донецької області внаслідок вибуху в квартирі загинули чоловік та жінка.

За даними місцевих ЗМІ, загиблі – 51-річний Лубинський Руслан Борисович, директор Мар’їнського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, та 49-річна Лубинська Надія Юріївна, яка обіймала посаду заступника директора Курахівської гімназії “Престиж”.

6 жовтня, на сайті ГУ НП в Донецькій області з’явилося уточнення, згідно з яким трагедія нібито сталася через сімейну сварку.

“У ході розслідування встановлено, що загиблими є 51-річний чоловік та 49-річна жінка. За попередніми даними, між подружжям виникла сварка через ревнощі. Чоловік дістав боєприпас та підірвав себе разом з дружиною”, – зазначили в поліції.

На місці події експерти виявили залишки гранати РГО.

Факт було кваліфіковано за ч.2 ст. 115 “Умисне вбивство” Кримінального кодексу. Також слідчі перевіряють версію вчинення самогубства.

Досудове розслідування триває.

Місцеві мешканці в соцмережах пишуть, що загиблий Руслан Лубинський був кандидатом на посаду голови районної держадміністрації. За даними “Радіо Свобода”, він уже пройшов тестування на цю посаду й очікував на співбесіду.

Ходять також чутки, що в день вибуху подружжя отримало анонімну посилку — під двері нібито підклали коробку “з подарунком” до Дня вчителя.

До того, як очолити центр соціальних служб, Лубинський був заступником попереднього міського голови Курахового, регулярно возив допомогу українським воїнам на передову.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...