facebook

Нацполіція введе карточки для визначення рівня насильства в сім’ї

На всій території України запустять групи реагування на випадки домашнього насильства, крім того буде створено загальнонаціональну базу даних про рівень насильства в сім’ї.

Голова Національної поліції Ігор Клименко сказав, що спільно з іноземними партнерами поліція планує ввести загальнонаціональну базу даних із системою синіх, жовтих і червоних карток – відповідно до рівня насильства в сім’ї.

Наявність у досьє агресора таких карток для жінки, яка перевищила самооборону, має значно пом’якшувати її провину під час розгляду справи.

Голова Нацполіціі повідомив, що у всіх регіонах України запустять групи реагування, які прийматимуть виклики щодо домашнього насильства.

Це будуть перші 45 екіпажів, які отримають автомобілі та сучасне технічне обладнання.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Клименко уточнив, що для більш ефективної роботи потрібна спеціальна підготовка співробітників, оскільки бувають випадки, коли вони не зовсім розуміють, із чим зіткнуться.

– Траплялися ножові поранення від одного з учасників конфлікту, тому що поліцейський не завжди правильно оцінює обставини, коли їде на сімейний конфлікт.

А їм там зустрічаються і наркомани, і алкоголіки, і люди з психічними захворюваннями, і просто агресивні. Тому зараз працюємо над цією системою реагування, – сказав він.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...