facebook

Угорщина забирає назад паспорти у мешканців Закарпаття: Москаль навів докази

На Закарпатті забирають паспорти.

Влада Угорщини масово почала відбирати паспорти, які роздавали жителям Закарпаття. А сталося це після того, коли “спливла” інформація про те, що документи отримували не етнічні угорці, а українці з липовими документами. Про це розповів екс-глава Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль.

Відзначається, що такі новоспечені “громадяни” нерідко зовсім не знають угорської мови.

“Якщо хтось хоче паспорт цієї країни, то отримує направлення в університет, де дають сертифікат, що він пише, читає і вільно розмовляє на угорською мовою. Друге – чи бабуся, або мати були громадянами Угорщини “, – пояснив Москаль.

Однак, як виявилося, що більше половини паспортів було видано тим, хто не є етнічними угорцями: не знають мови, та проживають у Києві чи ще десь.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Сьогодні поліції дано вказівку – якщо людину зупиняють, вона показує угорський паспорт, але не говорить і не розуміє угорської мови – документ забирається”, – зазначив Москаль.

За його словами, вивчити угорську майже неможливо, адже це найважча мова у Європі. “А якщо й вчити, то це треба робити з дитинства”, – додав він. Також Москаль зауважив, що зараз ідуть численні суди щодо позбавлення угорського громадянства.

“Зараз вони якщо одному дають, то 10-20 інших позбавляють. Судові процеси йдуть над тими главами сільських, селищних, міських рад, хто порушував угорське законодавство стосовно набуття громадянства”, підкреслив він.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...