facebook

“Переляканий” Порошенко терміново звернувся до Зеленського:раніше він так не говорив.

Петро Порошенко запропонував Володимиру Зеленському дорожню карту реалізації Мінських домовленостей і наголосив, що спочатку має бути безпека, а потім – політичне врегулювання.

П’ятий президент України Петро Порошенко заявив, що почув заклик президента Володимира Зеленського до єдності і готовий допомагати в реалізації Мінських домовленостей.

Про це Порошенко написав у Twitter.

“Я почув заклик Володимира Зеленського до єдності. Добре пам’ятаючи про зовнішню небезпеку, повинні не підвищувати градус внутрішньої дискусії до критичної позначки. Мир всередині країни не менш важливий, ніж мир на її кордонах”, – написав Порошенко.

За словами Порошенка, предметом загальнонаціонального консенсусу може стати дорожня карта реалізації Мінських домовленостей, яку “сприйняли Німеччина і Франція і яку підтримали в США”. Він заявив, що йдеться про те, що спочатку має бути безпека, а потім – політичне врегулювання.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Порошенко додав, що в будь-який момент готовий представити дорожню карту для перших осіб держави. На його думку, “не російська формула Штайнмаєра, а саме цей комплексний документ і є тим, з чим Україна має їхати на Нормандський саміт”, разом з концепцією миротворчого контингенту ООН.

Порошенко також додав, що люди вийшли днями на протест не тому, що вони порохоботи, а тому що люблять Україну і “мають право на те, щоб з їхньою думкою рахувалися”.

Нагадаємо, що раніше президент Володимир Зеленський на тлі протестів записав відеозвернення з поясненням щодо формули Штайнмаєра.

Зокрема, він пояснив, що означає “страшилка” останніх тижнів – “формула Штайнмаєра”.

“Можливо, я когось зараз сильно засмучу. Але зрада скасовується. Пояснюю, чому. І дуже прошу вас мене почути. Почнемо з найголовнішого. Чи хочемо ми завершення війни та повернення усіх українських територій? Так! На сьогодні існує єдиний майданчик, де ці питання можуть обговорюватися на найвищому рівні – це зустріч у “нормандському форматі”.

Чи могла вона відбутися найближчим часом? Ні. Чому? Бо на шляху до цього була одна перепона, найбільша страшилка останніх тижнів – “формула Штайнмаєра””, – ідеться у зверненні президента.

“Попереду в нас довгий і складний шлях до вирішення цієї проблеми, і ми повинні пройти його разом. І тут потрібна єдність. Я поважаю конституційне право кожного громадянина України на протест, я чую вас і повірте, я ніколи не здам Україну. Водночас я дуже прошу усіх зважено і спокійно підійти до ситуації. Та не піддаватися на маніпуляції і провокації деяких осіб – вони дуже хочуть використати вас, повернути собі можливість пограбунку, уникнути кримінальної відповідальності. Цього не буде. Слава Україні!”, – сказав Зеленський.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...