facebook

Париж підтримав узгодження формули Штайнмайєра

МЗС Франції вітає узгодження формули Штайнмаєра і повідомляє,що є умови для “нормандського саміту”.

У Франції вітають прогрес Тристоронньої контактної групи по Донбасу і узгодження саміту “нормандської четвірки”. Про це заявив представник МЗС Франції на щоденному брифінгу, повідомляє Європейська правда.
За його словами, конструктивна атмосфера переговорів за участю Росії, України, ОБСЄ та представників непідконтрольних Києву районів Донбасу на зустрічі в Мінську “привела до деякого прогресу в реалізації Мінських угод”.
“Франція вітає ці успіхи, чому сприяли інтенсивні переговори, проведені в останні тижні в так званому нормандському форматі між Францією, Німеччиною, Україною і Росією. Зараз назріли умови для майбутнього проведення в Парижі зустрічі глав держав і урядів в нормандському форматі з метою досягнення прогресу в напрямі сталого врегулювання конфлікту в Україні», – сказав представник МЗС Франції.
Раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що нормандська зустріч відбудеться в Парижі. Уже визначено місце проведення саміту в нормандському форматі, але терміни поки не названі.
Як повідомлялося, незважаючи на узгодження формули Штайнмайєра, в Росії заявили, що терміни проведення саміту нормандської четвірки будуть визначені тільки після відведення військ на узгоджених напередодні двох ділянках на лінії зіткнення в Донбасі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...