facebook

“Швидка та пожежна за 10 хвилин”: Кабмін оприлюднив нові стандарти послуг

Кабінет Міністрів оприлюднив стандарт доступності публічних сервісів та послуг, в якому описані критерії якості послуг на наступні 5 років.

Про це йдеться в програмі дій Уряду на сайті Верховної Ради.

В сфері доступності освіти зазначено про наявність швидкісного Wі-Fі Інтернету не менше 100 Мбіт/с. Кабмін пропонує дотримуватися комп’ютеризації шкіл. Тож на кожні 300 школярів пропонується організовувати як мінімум 2 комп’ютерні класи по 15 комп’ютерів.

Окремим пунктом виділено обов’язкову наявність туалетних приміщень в будівлі освітнього закладу та 100% доступність до них для дітей з особливими потребами. Те саме стосується доступу до кожного поверху школи.

У стандартах є пункт про 100% доступність до будь-яких адміністративних будівель для людей з інвалідністю.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також встановлений конкретний час прибуття наряду поліції, “пожежної” та “швидкої” на місце подій: у місті – до 10 хвилин, поза межами міста – до 20 хвилин.

У сфері адміністративних послуг від МВС стандартами зазначено, що переважна більшість послуг має надаватися онлайн (не стосується отримання водійських прав). Часова доступність до ЦНАП має становити до 30 хвилин.

Крім того, за новими стандартами соціальних послуг, діти не житимуть в інтернатах. Протягом місяця дитина потраплятиме у малий груповий будинок або дитячий будинок сімейного типу.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...