facebook

“Путіна під трибунал”: у Москві активісти пікетують на підтримку кримських політв’язнів

Щомісяця російські активісти ініціативної групи “Стратегія-30” проводять одиночні пікети на підтримку кримських політичних в’язнів. Так, 30 вересня вийшли на проспект академіка Сахарова в Москві з іменами тих, хто залишається в ув’язненні на території анексованого Криму і в Росії.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Учасниця пікету Віра Лаврешина зазначила, що, незважаючи на звільнення 35 полонених громадян України, в тюрмах залишаються люди, за долі яких потрібно боротися.

На її думку, серед полонених українців втіленням бойового духу стає Олександр Шумков – воїн і учасник Євромайдану.

“Серед кримських татар в полоні зараз дуже багато яскравих особистостей, лідерів по своїй натурі. Вони яскраво виступають на судах, не боячись називати речі своїми іменами. Це Сервер Мустафаєв, Емір-Усеін Куку і, звичайно, Наріман Мемедемінов – цивільний журналіст, якого зараз засуджують до шести років ув’язнення. Список можна продовжити”, – додала Лаврешина.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У межах акції «Стратегія-30» російські опозиційні активісти регулярно проводять заходи на підтримку українських політв’язнів. Вони виходять на мирні пікети і акції з вимогами звільнення політв’язнів, припинення російської агресії щодо України, деокупації Криму.

Також зазначається, що після анексії на півострові почастішали випадки переслідування кримських татар з боку підконтрольної Росії місцевої влади і російських силовиків.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...