facebook

Що робити при втраті італійського дозволу на проживання

Як запросити дублікат дозволу на проживання в Італії? Як діяти у разі крадіжки документа?

Вид на проживання – це той документ, який дозволяє громадянину країни, яка не є членом ЄС, перебувати на території Італії протягом певного періоду часу, без ризику бути депортованим на батьківщину.

же, вид на проживання абсолютно необхідний для того, щоб легально проживати в Італії. Але що робити, якщо вид на проживання загублений або вкрадений? Які кроки слід зробити? Скільки коштує отримати новий дозвіл на проживання?

Імміграційний адвокат розповідає, що робити і куди звертатися іноземцю при втраті посвідки на проживання в Італії.

Заява про втрату посвідки на проживання в Італії
Першим кроком при втраті посвідки на проживання в Італії є повідомлення про події в правоохоронні органи, наприклад, звернувшись в поліцію або до карабінерів. Те ж саме ви повинні зробити, якщо вважаєте, що ваш вид на проживання був вкрадений.

Запит дубліката італійського дозволу на проживання
Після повідомлення в поліцію про втрату документа необхідно зробити запит на видачу дубліката втраченого дозволу на проживання (ВНЖ). З копією заяви про втрату або крадіжку, оформленої в поліцейській дільниці, іноземець повинен звернутися до поштового відділення.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На практиці запит на видачу дубліката ВНЖ повинен бути відправлений через одне з італійських поштових відділень шляхом заповнення бланка, який можна взяти на поштамті або завантажити онлайн (так званий бланк 209 або модель 1).

Бланк повинен бути заповнений повністю, із зазначенням того, що зроблено запит про видачу дубліката втраченого посвідки на проживання.

До бланку необхідно докласти гербову марку вартістю 16 євро, ксерокопію паспорта або іншого дійсного документа, що посвідчує особу, а також копію заяви про втрату документа.

На додаток до марки, вам також доведеться заплатити 30 євро за поштові послуги.

Скільки часу займає видача дубліката дозволу на проживання в Італії?
Після завершення процедури відправки заяви оператор поштового відділення видасть квитанцію, яку слід зберегти; на ній надруковані два персональних ідентифікаційних коду (ім’я пользователяь і пароль), за допомогою яких ви можете перевірити статус розгляду заявки, увійшовши на даний сайт. http://www.portaleimmigrazione.it/

Співробітник пошти також повідомить вам день, коли вам потрібно буде з’явитися в поліцейську дільницю: тут, як і в перший раз, коли ви запитували вид на проживання, вам потрібно буде здати чотири паспортних фото і відбитки пальців.

Згодом ви будете повідомлені про дату отримання посвідки на проживання. Поки у вас не буде нового дозволу на перебування при можливих перевірках з боку поліції ви повинні будете показати заяву про втрату (або крадіжці) разом з чинним паспортом.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...