facebook

Життя в Італії: названі супермаркети, де вигідно робити покупки

Експерти: реально заощадити до 100 євро на місяць, якщо правильно вибрати магазин.

500 євро в місяць. Саме стільки витрачає середньостатистична італійська сім’я з трьох осіб на покупку основних продуктів. В останні роки сума скоротилася на 18%, але не через зниження цін, а через скорочення споживання (що все ж привело до деякого зниження цін у великих роздрібних точках продажів, які намагалися уникнути втрати клієнтів). Споживачам, однак, це зниження було мало видно. Вимушені затягти ремінь, італійці практикують слалом між супермаркетами, щоб ідентифікувати продукти зі знижкою, намагаючись заощадити.

Саме тому асоціація Altroconsumo вирішила допомогти співвітчизникам знайти супермаркети з найбільш вигідними цінами. Експерти проаналізували всі великі торгові точки – від супермаркетів до гіпермаркетів, від магазинів для гурманів до дискаунтерів. Зручна карта, підготовлена ​​на основі аналізу по точках продажу в 69 містах Італії, може дозволити родині заощадити до 1278 євро на рік або більше 100 євро в місяць.

Один із способів раціоналізувати затрати – це робити розумні покупки, не купуючи зайвого і непотрібного.

Altroconsumo пише, що «імпульс купити більше, ніж потрібно, стає непереборною, тому що все середовище супермаркету розроблене, щоб змусити нас потягнутися до полиці. Однак вдома частина того, що ми купили, може виявитися в сміттєвому відрі, тому бажано складати список потрібних товарів і продуктів, щоб не стати жертвою маркетологів, якщо бюджет не дозволяє витрачатися занадто ».

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Для так званих “змішаних” покупок сімей Famila Superstore є найдешевшою мережею, за якою слідує ряд гіпермаркетів, таких як Auchan, Ipercoop, гіпермаркет Conad, Iper і Bennet.

Серед дискаунтерів лідирують Eurospin і Aldi.

Esselunga – кращий вибір для тих, хто вважає за краще фірмові продукти, за ним слідують Panorama, Iper, Auchan, Conad.

Ровіго – місто, де ви можете робити найдешевші покупки, вибираючи супермаркет Conad Spesa Facile. У цьому місті сім’я витрачає близько 5500 євро на рік, або на тисячу євро менше, ніж середньорічна вартість витрат італійських сімей за даними Istat (6504 євро в 2018 році).

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...