facebook

Все більше заробітчан хочуть залишитися в Польщі

За рік кількість бажаючих залишитися жити в Польщі українців,які там працюють,зросла на третину.

Частка українських заробітчан, які хочуть переїхати до Польщі, за рік зросла на третину. Про це повідомляє Європейська правда в четвер, 19 вересня, з посиланням на дослідження.
Дослідження провели EWL. S.A, Фонд підтримки мігрантів на ринку праці EWL і Студія Східної Європи Варшавського університету. Згідно з його даними, кожен третій працівник з України хоче залишитися в Польщі. Понад 40% з них мають вищу та неповну вищу освіту.
Серед аргументів на користь життя в Польщі українці називають високу якість життя – 66,5%, хороший заробіток і кращі перспективи для дітей – 46%.
Понад три чверті респондентів, які обмірковують переїзд у Польщу, вважають, що надання їм дозволу на проживання в Польщі вплине на їх рішення про переїзд.
Майже дві третини заробітчан, які обмірковують можливість залишитися в Польщі, планують також перевезти в країну свої родини.
Найчастіше українці приїжджають на заробітки до Польщі на підставі робочої візи – 60%. Однак, у порівнянні з торішнім дослідженням, більш ніж на 5% збільшилася частка українських заробітчан, які перебувають у Польщі на підставі безвізового режиму між Україною та ЄС.
Майже 28% респондентів визнали, що стикалися з негативними ситуаціями при оплаті праці та пропозицій роботи, коли справжні умови працевлаштування відрізнялися від заявлених.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...