facebook

«У НАС ЗБОЧЕНИЙ КУЛЬТ СІМ’Ї»: СВЯТОСЛАВ ВАКАРЧУК НАЗВАВ НЕОЧЕВИДНОГО ПОСОБНИКА КОРУПЦІЇ В УКРАЇНІ

Український музикант, лідер групи «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук вважає, що українці не повинні обмежувати своє коло довіри сім’єю.

Своїми поглядами Вакарчук поділився в інтерв’ю «Радіо Аристократи».

 vakarchuk

«В Україні є проблема — вузьке коло довіри. Українське коло довіри обмежується власною сім’єю. Це — велика драма або навіть трагедія для суспільства, що прагне побудувати демократичне, вільне суспільство. Коло довіри має бути розширене до громадськості, міста і до кожного жителя країни. Ти повинен довіряти людині, яка живе з іншого боку країни — і ментально, і інтуїтивно — апріорі так само близько, як ти комусь довіряєш», — сказав Вакарчук.

За його словами, культ сім’ї підживлює корупцію.

«У нас дещо перекручений культ сім’ї, який фактично підживлює корупцію. Будь-який чиновник каже: «Інтереси моєї сім’ї — найголовніше, тому я грабуватиму державу, щоб моїм дітям було добре», — розповів Вакарчук.

За словами музиканта, члени сім’ї часом навіть ображаються на людину, якщо вона «не виносить із заводу те, що інші» — тобто відмовляється від корупційних дій в ім’я рідних.
«Якщо ми будемо опиратися тільки на сім’ю, нами керуватимуть «згори». Суспільство повинно мати горизонтальну систему довіри», — заявив Святослав.
Крім того, за словами музиканта, всередині сім’ї батьки не повинні бути беззаперечними авторитетами, а дитину необхідно виховувати таким чином, щоб вона вміла вільно міркувати.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...