facebook

Відсутність щеплень:у Запоріжжі порушено кримінальну справу стосовно керівника дитсадку за відмову приймати дитину.

У Запоріжжі батьки домоглися порушення кримінальної справи стосовно керівника дитсадка за відмову приймати до закладу дитину через відсутність медичних документів про щеплення відповідно до графіка.

Відповідне рішення ухвалив слідчий суддя Жовтневого районного суду Запоріжжя. Про це повідомляє портал «Судова влада України».

Зазначається, що, отримавши відмову у прийнятті дитини, батьки звернулися до правоохоронців із заявою про скоєння директором дитсадка правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 183 (порушення права на отримання освіти) Кримінального кодексу.

За це правопорушення законодавство передбачає покарання у виді штрафу в розмірі до 17 тис. грн з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Наразі здійснюється досудове розслідування.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нагадаємо, у середині серпня тодішні очільники Міносвіти та Міністерства охорони здоров’я Ліля Гриневич та Уляна Супрун під час спільної прес-конференції повідомили, що невакциновані діти в Україні навчатимуться за індивідуальним планом або дистанційно.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...