facebook

Амазонка не пробачає помилок: Комаров зі “Світу Навиворіт” відправився туди, де не ступала нога людини

Дмитро Комаров став першим у світі журналістом, який потрапив до дикого амазонського племені Яномамі

У новій програмі “Світ навиворіт” Дмитро Комаров потрапить на перемовини з вождем Яномамі та покаже їх шокуючі ритуали спілкування з духами. Яномамі називають себе дітьми місяця. Індіанці
вірять у легенду, що вони народилися саме від крові місяця, якого під час битви поранив у живіт один із богів.

11 вересня о 22:45 глядачі 1+1 побачать експедицію до диких племен Янонамі. Вождь ізольованих індіанців викликав телеведучого на особисту розмову. Це наймасштабніша експедиція всього
бразильського сезону.

Команда “Світу навиворіт” довелося 4 дні плисти на маленьких човнах небезпечними водами Амазонії. Дорогу у 600 км подолали заради того, аби показати українцям побут общини та як насправді живе ізольоване плем’я.

“Тут ніколи не було журналістів – вперше в історії плем’я знімають. Я дуже радий, що глядачі програми “Світ навиворіт” стануть першими, хто побачить ці унікальні кадри. Це для нас велика честь!” – ділиться враженнями телеведучий.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Українці стали свідками проведення унікального ритуалу, який плем’я ніколи не показувало чужакам. Для ритуалу всі чоловіки переодягнуться у традиційні атрибути, а життя у селищі зупиниться. Жінкам і дітям заборонять навіть виходити з домівок.

Досі головні обряди вони присвячують духам, з якими спілкуються шамани. Індіанці вірять, що саме духи контролюють всі стихії, а також тримають купол неба, щоб він не впав на землю. На Комарова вражаюче подіє незвичний індіанський тютюн із “магічних трав”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...