facebook

Зеленський притиснув депутатів до стінки: Обшуки і прослуховування, такого ще не було

Президент Володимир Зеленський має намір узаконити повноцінний контроль за депутатами Верховної Ради

Зокрема, профільний комітет ВР з питань забезпечення правоохоронної діяльності рекомендував народним депутатам прийняти законопроект №1009, внесений президентом України Володимиром Зеленським, який передбачає дозвіл на прослуховування “слуг народу”

Відповідне рішення було опубліковано на офіційному порталі Верховної Ради

“Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих положень кримінально-процесуального законодавства” прийняти за основу і в цілому”, – сказано в повідомленні на сайті ВР.

У пояснювальній записці, прикріпленому до документа, уточнюється, що жодне з положень законопроекту передбачає надання НАБУ та ДБР права самостійно здійснювати зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж в рамках проведення негласних слідчих та розшукових дій.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Більше того, цей законопроект передбачає вилучення з Кримінального кодексу і Закону “Про статус народного депутата України” норми, яка забороняє без згоди Верховної Ради здійснювати обшук народного депутата України, огляд його особистих речей і багажу, транспорту, жилого чи службового приміщення, а також втручатися в таємницю листування, телефонних розмов та іншої кореспонденції.

Раніше ми повідомляли про те, що слуги народу готують удар по президенту Володимиру Зеленському. Верховна Рада рішуче налаштована почати розгляд законопроекту про імпічмент президента України. Про це заявив перший заступник голови фракції «Слуги народу» Олександр Корнієнко

Зокрема, як повідомляє соратник президента Володимира Зеленського, перше засідання відбудеться у четвер, 12 вересня. Під час погоджувальної ради заступник голови фракції «Слуги народу» Олександр Корнієнко підкреслив, що законопроект про усунення президента з поста вже стоїть на порядку денному

«Це той самий законопроект про імпічмент, про який багато говорилося в Україні. Вперше ми будемо його розглядати і голосувати», — заявив соратник глави держави.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...