facebook

Масштабну спецоперацію Кремля всередині США розслідують спецслужби Америки – The Washington Post

Спецслужби та правоохоронці США розслідують “широку спецоперацію Росії всередині США покликану посіяти у громадськості недовіру до майбутніх президентських виборів та політичних інститутів США”. Про це, з посиланням на джерела у розвідці та Конгресі США пише впливове видання The Washington Post.

E26F7D07-E2CE-418D-8FBD-9D89498579D7_w987_r1_s

U.S. investigating potential covert Russian plan to disrupt November elections

Photo published for U.S. investigating potential covert Russian plan to disrupt November elections

U.S. investigating potential covert Russian plan to disrupt November elections

Agencies are probing whether the Kremlin intends to sow public distrust in the vote through a hacking and disinformation campaign.

washingtonpost.com

“Спецслужби США прагнуть зрозуміти масштаб та цілі російської кампанії, яка включає у себе кібер інструменти для зламу систем, які використовуються у політичному процесі, що розширює здатність Росії поширювати дезінформацію”, – йдеться у статті.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.
Розвідка США не має “конкретних доказів” втручань з боку Росії, чи планів Москви

Повідомляється, що контр-операцію американських правоохоронців очолює Директору національної розвідки Джеймс Клеппер.

“Дирекцію національної розвідки турбує це питання і ми працюємо за цим напрямком”, – розповів виданню колишній співробітник ЦРУ Чарльз Аллен, який посвячений у деталі ситуації.

Відзначається, що розвідка США не має “конкретних доказів” втручань з боку Росії, чи планів Москви.

Минулого тижня компанія ThreatConnect, що займається питаннями кібербезпеки повідомила, що у результаті розслідування зламів електронної бази виборців у США, отримала докази причетності до них Росії. Повідомлялось, що одна з IP-адрес 5.149.249.172, які було використано для зламу баз виборців виявилася спільною із тією, яку було використано у ході кібератак в Україні, Туреччині та Німеччині раніше цього року.

Переглянути зображення у Твіттері

#Cybersecurity firm links state election #hacks to Russian activity in Europe: http://hubs.ly/H04cML50  @politico

Президентська кампанія у США відбувається на тлі численних повідомлень ЗМІпро активне втручання кібер злочинців, яких пов’язують із Росією, у роботу виборчих штабів Демократичної партії США, викрадення особистих даних виборців в окремих штатах. Ряд провідних ЗМІ при цьому називає конкурента кандидата від Демократичної партії США Гілларі Клінтон, республіканця Дональда Трампа “бажаним для Кремля” кандидатом у президенти США.

Переглянути зображення у Твіттері

@chastime

А ви в курсі скандалу, який реально(!) загрожує Клінтон?http://ukrainian.voanews.com/a/klinton-strus-mozku/3492447.html 

У центрі виборчої кампанії також перебуває скандал пов’язаний із використанням Клінтон приватного імейл сервера у ході роботи на посаді Держсекретаря США та подальше розслідування ФБР з даного приводу, яке вказало на видалення стороною Клінтон десятків тисяч імейлів періоду її роботи в уряді США. Частина цих імейлів була пізніше оприлюднена у тому числі сайтом Wikileaks. Публікації серед іншого викрили організовані спроби лідерів Демпартії США створити для Клінтон переваги у ході виборів та ін.

@Newsweek

The Kremlin’s support for Donald Trump is part of a longstanding strategy to sow disruption and discord in the West

Photo published for Here's how Vladimir Putin is using Donald Trump to advance Russia's goals

Here’s how Vladimir Putin is using Donald Trump to advance Russia’s goals

Trump is moving the Republican Party away from its traditionally anti-Russian stance, and the Kremlin is relishing in its newfound role as a meddler in U.S. politics.

newsweek.com

  • Звертаючись до Росії, республіканець Дональд Трамп у серпні, закликав знайти решту імейлів, які на його думку Галларі пробує приховати від американської правоохоронної системи.
Віднедавна мене непокоїть, що загроза впливу уряду Росії на результати виборів у США є більш значною, ніж загалом відомо, і може включати намір фальсифікувати офіційні результати виборів

Втручання Росії у вибори у США тривалий час привертає увагу американських політиків. Лідер демократичної меншості в сенаті США Гарі Рід у серпні надіслав листа до ФБР із проханням провести розслідування загрози російського уряду для президентських виборів у США, – повідомляє видання The Hill.

«Віднедавна мене непокоїть, що загроза впливу уряду Росії на результати виборів у США є більш значною, ніж загалом відомо, і може включати намір фальсифікувати офіційні результати виборів», – написав Рейд у листі.

Tim Kaine compared Donald Trump’s encouragement of Russia to hack Hillary Clinton’s emails to the Watergate scandal http://nyti.ms/2ckFllC 

Senator Tim Kaine of Virginia, Hillary Clinton’s running mate, speaking at the Boys and Girls Club in Lancaster, Pa., on Tuesday.

Tim Kaine Compares Donald Trump’s Comments on Russian Hacking to Watergate Scandal

During a television interview, Mr. Kaine invoked the 1972 episode that led to President Richard M. Nixon’s resignation, saying, “This is serious business.”

nytimes.com

Обидва претенденти на президентське крісло у США мають колосально низькі рейтинги довіри, а для їх прихильників характерне тотальне несприйняття опонента. Штаби Трампа та Клінтон активно демонізують кандидата-супротивника та його виборців.

Коли громадяни вважають, що обрані представники не мають хороших людських якостей, або опікуються лише власними інтересами, що корупція влади це правило, а не виключення – відбуваються повстання

Корумпованою та залежною від закулісних груп впливу, називають Клінтон у Трампа. У расизмі, сексизмі та поширенні нетерпимості звинувачують Дональда Трампа та його сторонників – у Клінтон.

Раніше колишній конгресмен США від Республіканської партії. Джордж Нетеркатт (George R. Nethercutt) попередив про можливість повстання у США у разі, якщо громадяни зневіряться у політичній системі.

“Коли громадяни вважають, що обрані представники не мають хороших людських якостей, або опікуються лише власними інтересами, що корупція влади це правило, а не виключення – відбуваються повстання”, – попередив політик.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...