facebook

Перекручування фактів, неправдиві дані та незрозумілі назви… Що російське ТБ знімає про Івано-Франківськ

Поки триває військове протистояння на Сході України, доти триває й інформаційна війна між Україною та Росією. Вже протягом кількох років з боку РФ поширюються неправдиві новини, де вони маніпулюють свідомістю українських громадян та висвітлюють події, які відбуваються на території нашої держави, зовсім в іншому вигляді. Усю отриману ними інформацію переробляють у той вигляд, який буде вигідний стороні агресора та який зможе похитнути свідомість українських громадян. Перекручування фактів, неправдиві дані та незрозумілі назви чи гасла… Росія здатна зробити все для того, аби брехню видати за правду, цим самим висвітлити Україну і наших громадян в негативному світлі. Активно у цій справі працюють не тільки інформаційні ресурси в Інтернет-мережі, а й на телебаченні. За 5 років російської агресії назбиралося чимало таких сюжетів, зокрема і про Івано-Франківськ:

На одному із російських телеканалів у сюжеті новин розповіли про те, що українські націоналісти захопили Свято-Троїцький собор в смт. Богородчани, що на Прикарпатті. Радикали влаштували в храмі бійку, виломили двері та змінили замки. Ведучий описує, як радикали напали на прихожан, витиснули їх у двір, а в результаті постраждало троє людей, серед яких настоятель. Проте найцікавіше те, що храм, який показують — собор в Івано-Франківську, проте мова про церкву у Богородчанах.

В теленовинах ще одного із каналів РФ повідомили, що у містах Західної України радикали єврейської громади виступають щодо заміни посадовців. У м. Коломия Івано-Франківської області вони напали на суддю, вимагаючи передати місцеве кладовище їхній общині. У сюжеті згадали й про долю євреїв з часів Другої світової війни, про Голокост і те, що відносини з Ізраїлем важливіші за національну гордість.

Не оминули й політичну ситуацію у нашій країні. У новинах на російському каналі розповідали про мітингв Івано-Франківську. Ведуча повідомила, що радикали переслідують Петра Порошенка, який у свою чергу ніби звинувачує в усьому Росію. В той час, коли відбулася сутичка між націоналістами та “тітушками”, президент розповідав про вступ у НАТО та ЄС, прикриваючи тих, хто краде з кишень українців.

Проте українцям варто пам`ятати про те, як і навіщо працюють російські ЗМІ. Ми не повинні вестися на провокації агресора, а маємо навчитися відрізняти правду від звичайного маніпуляційного повідомлення. Не потрібно вірити першому прочитаному чи побаченому повідомленню, яке показує нашу країну в негативному світлі. Краще перевірити цю інформацію на ще одному ресурсі, якому можна довіряти. Взагалі, не потрібно читати чи дивитися те, про що ви раніше не чули — ймовірно, там подають неправдиву інформацію та обливають брудом не тільки нашу країну, а й тих, хто тут живе. Тільки тоді, коли кожен із громадян України зможе відрізняти провокаційні російські повідомлення, ми зможемо побороти цю інформаційну війну.

Олена Савчук для Ukraine live

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За матеріалами:

www.vezha.org/top-5-najyaskravishyh-syuzhetiv/?fbclid=IwAR1yBlzCYjas4WKakl8PM30fVFY9lOKAdIAzXH4trsRkpQlFo8CLChMxxVE

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...