facebook

Мати заморила голодом однорічного сина: Почувши вирок в суді,вона сміялася і плескала в долоні

22-річна мати залишила двох маленьких дітей в зачиненій квартирі на одинадцять днів без їжі і води

Суд визнав винною жінку, яка залишила двох дітей в зачиненій квартирі на 11 днів, і засудив до 8 років позбавлення волі.

29 серпня Голосіївський районний суд оголосив вирок жінці, яка залишила на 11 днів без нагляду однорічного сина і дворічну дочку. В результаті чого, хлопчик помер, а дівчинка потрапила в лікарню.

Суд визнав винною 22-річну жінку у вчиненні злочину, а саме – в залишенні дітей в небезпеці.

У той же час прокуратура наполягала на довічному позбавленні волі і кваліфікувала злочин як умисне вбивство малолітньої дитини.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За словами прес-секретаря прокуратури Києва Надії Максимець, значну частину покарання жінці буде зараховано як відбутого в слідчому ізоляторі, за так званим “законом Савченко”.

“Під крики “ганьба” завершилося судове засідання, де сьогодні, 29 серпня, було оголошено вирок жінці, з вини якої від голоду помер її однорічний син. Залишення в небезпеці. Так суд кваліфікував дії підозрюваної, яка на 11 днів залишила без їжі в зачиненій квартирі однорічного сина і дворічну дочку”, – написала Максимець і додала:

“Незважаючи на зібрані докази та покази свідків, від яких холонула кров, суд не знайшов підстав вважати її дії умисним вбивством та призначив йому покарання за ч. 3 ст. 135 КК України у вигляді 8 років позбавлення волі”.

Як повідомляє видання “Судовий репортер”, 3 роки жінка вже провела у СІЗО, поки тривало слідство і суд.

Таким чином, завдяки “Закону Савченко”, їй залишилося відбути 2 роки.

Прокуратура готує апеляцію на кваліфікацію злочину і призначене покарання.

На обліку служб у справах дітей налічується понад 30 тисяч дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах. Про це розповіла прес-служба Міністерства соціальної політики України, повідомляє УНН.

“На обліку служб у справах дітей налічується 31 491 дитина, що перебуває в складних життєвих обставинах”, – йдеться у відповіді на запит.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...