facebook

Жорстоке катування над фермерами в Україні продовжують (ФОТО,ВІДЕО)

ЗНОВУ КАТУЮТЬ ФЕРМЕРІВ… Уночі 22 серпня 2019 року у власному будинку на Одещині жорстоко катували Миколу Васильовича Якубенко – голову Асоціації фермерів Подільського району Одеської області. Тим часом, в одному з сіл Таращанського району Київської області здійснено розбійний напад на директора фермерського господарства та його дружину, повідомляє agronews.ua

Напередодні Якубенко М.В. зняв відеозвернення, де висловлював невдоволення обранням головою Одеської облради Сергія Паращенко і назвав його «першим рейдером Одеської області». Після цього звернення, тієї ж ночі, було здійснено напад на Якубенко М.В. у його власному будинку в с. Оброчне Подільського району. Нападники жорстоко побили Якубенка М.В. та зв’язали його. При цьому, вони не взяли із будинку ніяких грошей, тільки рушницю.

Нагадаємо, сьогодні вночі по-звірячому побили голову Асоціації фермерів Подільського району Одеської області Миколу Якубенка. Побили у власній хаті.

Сергій Паращенко, разом з із народним депутатом Олексієм Гончаренко, головою Куяльницької сільради Сергієм Паламарчуком були причетні до рейдерського захоплення земель та знищення врожаїв у Подільському районі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Фірма «Дружба народів», яка належить Сергію Паращенко, здійснювала знищення посівів: ячменю, ріпака, кукурузи. Його комбайни грабували урожай фермерів Подільського району. Разом з тим, Сергій Паращенко, як власник «Дружби народів» та Сергій Паламарчук ігнорували рішення судів та продовжували протиправну діяльність стосовно сільськогосподарських земель у Подільському районі.

Фермери Одещини неодноразово звертались до Подільської РДА, поліції, СБУ, прокуратури, до ОДА, до всіх депутатів ВРУ, подавали в суд і скрізь отримували відписки, міри ніхто не приймав.

Асоціація фермерів вважає, що терор проти фермерів Подільського району, числені напади на фермерів і побої фермерів є наслідком і обумовлені діяльністю організованного злочинного угрупування, що діють на теренах Подільського і Окнянського районів. Очевидно, в цій серії злочинів сплановану та спрямовану злочинну діяльність на усунення нас від підприємницкої діяльності та наше фізичне знищення.

Фермерів Одещини не залякати! Вони вимагають відкрити кримінальне провадження і розслідувати діяльність організованного злочинного угрупування, що творить беззаконня і терор на Одещині. В іншому випадку вони готові діяти адекватно обставинам.

Четверо невстановлених осіб проникли до приватного будинку, в якому мешкає директор фермерського господарства з дружиною. Грабіжники напали на господаря з молотком та побили його. Його дружину зловмисники зачинили в одній з кімнат будинку.

«Після цього із застосуванням сили нападники змусили господаря сказати, де він зберігає гроші, та, відкрито заволодівши грошима, а також мобільними телефонами, зникли з місця події», — йдеться у повідомленні.

Потерпілого госпіталізували з численними забоями м’яких тканин голови та тіла.

Фермери закликали Володимира Зеленського прискорити прийняття антирейдерського закону та звільнити керівництво ГПУ та Мін’юсту!

На думку голови Асоціації фермерів та приватних землевласників Дніпропетровської області Анатолія Гайворонського, невідкладним є і прийняття антирейдерського закону в другому читанні, а також кадрові рішення.

“Ми посіяли, але хто збиратиме цей врожай, ми не знаємо. Бо щороку в нас проблема з рейдерами, місяць до збирання врожаю залишився. Антирейдерський закон не досконалий, але потім до нього можна внести зміни. Наразі він врятував би нашу ситуацію. І негайно зняти прокурора, керівництво Міністерства юстиції – це бандитські угрупування, на думку фермерів”,- прокоментував Анатолій Гайворонський.

“Фермерські загрози, побиття та вбивства фермерів стали повсякденням аграрного життя. Це пов’язано з кількома причинами. З одного боку, економічно сформувався середній клас, а з другого – відсутність взагалі правоохоронної системи та системи юстиції. Тому саме ці складові потребують сьогодні вирішення, без них фермери просто відчуваючи цей тиск криміналітету на себе і чиновничезького свавілля, дуже бояться сьогодні навіть говорити про ринок землі. Тому саме впорядкування правоохоронної та системи юстиції зараз вимагає найбільше від держави фермерська спільнота.”,- прокоментував голова ГС ” Агро-Продовольчої Ради” Іван Слободяник Нагадуємо, у Дніпропетровській області відбуваються по справжньому страшні події. За останній квартал загинули при загадкових обставинах власники кількох успішних фермерських господарств. Зокрема, ФГ “Дар” та ФГ “Кондратюки”.

“Дайте нам спокійно працювати на землі, щоб закони не лише приймалися, а щоб люди були захищені!”,- Віктор Галич, Керівник СФГ «Господар», голова Асоціації фермерів та приватних землевласників “Відродження Полтавщини”

“Все, що коїться зараз в країні – це беззаконня, нема верховенства права, в результаті чого страждають безневинні люди, які чесно працюють на землі, годують країну, а в них ще забирають найсвятіше, що в них є – це їхнє здоров’я, життя – постійними залякуваннями та нападами. І посягають на святу землю, на якій працювали діти прадіди. Дрібний фермер повинен бути захищений на законодавчому рівні. А ми, фермери України, будемо намагатися об’єднуватися для підтримки один одного. Адже разом – ми сила. В не дивлячись на всю інформаційну війну, яка зараз іде з усіх джерел, будемо відстоювати свої права і захищати та підтримувати один одного”,- прокоментувала Наталка Тютюнник, голова ФГ “Тютюнники”, член Асоціації фермерів та приватних землевласників.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...