facebook

Нелегальні мігранти в’їжджали в Україну під виглядом волонтерів

У Києві діяло організованне угруповання,яке допомагало нелегальним мігрантам перетнути кордон і легалізуватися в Україні.

У столиці викрито організоване угрупування, яке спеціалізувалося на незаконному переправленні іноземців через державний кордон та їхній легалізації. Про це повідомили в прес-центрі СБУ в п’ятницю, 23 серпня.

Оперативники спецслужби встановили, що керівник однієї з туристичних фірм спільно зі своєю помічницею і бухгалтером налагодили протиправний механізм переправлення в Україну жителів з країн Близького Сходу. Для цього учасники групи давали іноземцям підроблені запрошення від вітчизняних волонтерських та благодійних організацій.

За даними розслідування, за кожного “волонтера” ділки отримували в середньому тисячу американських доларів. Правоохоронці затримали трьох зловмисників на робочому місці під час отримання 650 доларів США – другої частини неправомірної вигоди.
Під час обшуків у житлових й офісних приміщеннях фігурантів справи виявлено документацію, печатки, гроші та інші речові докази протиправної діяльності.
Зараз затриманим повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.
Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, ймовірно причетних до схеми. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 9 років.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...