facebook

Прикарпатка випадково знайшла рідкісний гриб, вартістю як догороційний камінь (ФОТО)

Рідкісні гриби – білі трюфелі, виявляється, ростуть і на Івано-Франківщині.

В лісах біля Калуша відшукали справжній скарб – гриб вартістю в кількасот євро, пише Фіртка.

Його “відкопала” місцева жителька Вікторія Демидюк. Жінка розповідає, що натрапила на знахідку випадково проте, де саме – не уточнює. Каже, що вже встигла його скуштувати.

“Вчора куштувала гриб в омлеті. Було дуууже смачно! Запах проявився при термічній обробці і був божественний… Якщо сирий мені пахнув землею, то приготований мав яскравий грибний аромат. Решту планую засушити…”, – ділиться враженнями грибниця.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У світі існує 9 видів трюфелів. У нашому ареалі, на Прикарпатті, – найбільше білого істрійського трюфеля. Цікаво, що білий трюфель ціниться більш високо на ринку, ніж знаменитий чорний.

Ціна на білий стартує від 400 євро за 100 г, цей гриб багатший за чорний хімічним складом – має набагато більше мікроелементів. Цей гриб багатший за хімічним складом – має набагато більше мікроелементів. Це найсильніший афродизіак у світі, який тільки може бути.

Правильний трюфель залягає на глибині до 20 см, він виростає завдяки зв’язку з деревами, за коріння яких чіпляється. Від дерева він черпає воду і поживні речовини. Тому хороші трюфелі можуть з’явитися тільки біля здорових дерев. Ростуть вони колоніями і майже не рухаються – з року в рік на одному місці.

Трюфель любить південні схили, мішані ліси і відповідну вологість – інакше гриб себе некомфортно почуватиме й, відповідно, буде мати меншу якість і ціну.

Трюфель зберігається 14-19 днів. Щоби заробляти на трюфелі законно, треба стати членом Європейської Асоціації трюфелістів – спочатку на рівні країни, а тоді ще й отримати сертифікат у Європі, де білі трюфелі вміють штучно вирощувати. Коштує сертифікат трюфеліста близько 10 тисяч євро.

Аби твій трюфель легально придбали десь у дорогому європейському ресторані, де є відповідне меню, маєш показати сертифікат.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...