facebook

Скільки в Україні патріотів – опитування

В Україні наразі найбільша в історії кількість патріотів та людей,що підтримують незалежеість країни,показують дані соцопитування.


Патріотами України вважають себе 83% українців. Якщо вибір про незалежність держави зараз стояв на референдумі, то за суверенітет проголосували б 82% громадян. Такі результати соціологічного опитування опублікувала групаРейтингу середу, 21 серпня.

Підтримка незалежності чітко корелює з патріотизмом: чим вище рівень цих почуттів, тим більше люди підтримують проголошення незалежності.

Патріотами своєї країни вважають себе 83% опитаних українців: цей показник майже не змінився за рік. Кожен дев’ятий опитаний (11%) заявив, що не вважає себе патріотом України. Шість відсотків респондентів не змогли відповісти на поставлене запитання.

У 2019-му, порівняно з попередніми роками, зафіксовано найбільшу кількість тих, хто обрав однозначну відповідь на питання “Чи вважаєте себе патріотом” – 60%. Аналітики кажуть, що у всіх макрорегіонах країни загальна кількість патріотично налаштованих громадян перевищує 75%: на заході їх 86%, в центрі – 85%, на сході – 79%, на півдні – 78%.

Цього року зафіксовано найбільшу кількість тих, хто підтримав би проголошення незалежності України, якби такий вибір постав перед ними зараз – 82% (на заході – 92%, в центрі – 85%, на півдні – 75%, на сході – 69% ).

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У 2012-му таких було 62%. Тільки 12% не голосували б у 2019 році за незалежність країни, і всі ті ж 6% вагалися з відповіддю.
Опитування проведено 7 – 12 серпня 2019 року серед 2000 українців від 18 років і старше за методом особистого формалізованого інтерв’ю. Похибка – не вище ніж 2,2%.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...