facebook

Українських заробітчан вербують для роботи у російському наркокартелі

«Їду, щоб заробити на краще життя…» З такими словами, мабуть, покидають рідні домівки більшість українців. Від безвиході, безробіття, чи просто не можуть знайти себе — причин може бути безліч, але той факт, що українці й надалі масово їдуть на заробітки за кордон, не перестає тривожити.

Ще кілька років тому основна маса українських заробітчан виїжджала на роботу до Росії. Тепер же українці обирають країни Євросоюзу, пояснюючи це більшим рівнем заробітку, а також російською агресією на українські землі. Та все ж є ті, хто обирає для роботи РФ, і вони надалі працюють на російського агресора. А частина із них навіть не задумується про те, що така співпраця з ворогом може бути навіть небезпечною. Неодноразово українські заробітчани ставали жертвами російських спецслужб, потрапляли у російський полон чи навіть за грати. Росіяни нахабно підставляють та обдурюють людей, котрі просто хочуть заробити. Для такого обману часто можуть використовувати наркотики.

Сьогодні в Україні є немало вербувальних груп чи офісів, у тенетах яких — заробітчани, яких вербують для роботи у російському наркокартелі. Їх початок майже однаковий: хлопці зголосилися на роботу звичайними кур’єрами за великі гроші.

“Обіцяють зарплату 100 тисяч рублів на місяць, а це приблизно 40 тисяч гривень. Перед посадкою у поїзд дають тобі телефон”, – розповідає Ігор.

За словами чоловіка, у телефоні заздалегідь встановлені дві програми: одна для переписки з куратором, в якій повідомлення видаляються автоматично за 5 хвилин. Інша — для роботи в самій Росії.

“Паспорт український вони фотографують, і це головна помилка. Так вони отримують всі дані про тебе і твою родину. Пізніше навіть поліцейські підтвердили, що за людиною починають відразу стежити”, – додає ще один постраждалий Артем.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На місці роботи хлопцям пропонують розвозити товар для кальяну чи спортивне харчування, та потім виявляється найстрашніше — доставляти доводиться наркотики. У результаті — українців затримують і не дозволяють нічого пояснити, а навпаки — змушують зізнатись. Пощастить тільки тоді, якщо ув’язнених в Росії вдається перевести до українських в’язниць.

За даними МЗС України три мільйони українців живуть і  працюють у РФ. Тобто, майже кожен 12-ий українець зараз перебуває на території країни агресора. Доля сотень, а то й тисяч заробітчан скалічена російським ворогом. Перш ніж їхати до РФ варто добре обдумати усі ризики та небезпеку, які можуть очікувати на ворожій території. Бо отримати там можна не обіцяні гроші, а те, що на тривалий час може розлучити із рідними та близькими.

Олена Савчук для Ukraine live За матеріалами: https://stopcor.org/narkokar-yera-dlya-kur-yera-ukrayinskih-zarobitchan-u-rosiyi-primushuyut-perevoziti-zillya

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...